Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Besparen op energie

Naar een lagere energierekening

Nu vergelijken

Besparen op je energierekening

Minder geld uitgeven aan stroom en gas

De energierekening neemt in veel huishoudens een grote hap uit het maandelijkse budget. Zeker als de prijzen stroom en gas hoog zijn lopen de kosten van het energieverbruik hard op. Om op die kosten te besparen kun je verschillende dingen doen:

  1. Energie voor een lagere prijs afnemen
  2. Zelf energie opwekken
  3. Minder energie verbruiken

Om je te helpen bij het ontdekken van jouw mogelijkheden om energie te besparen kun je via HomeFinance GRATIS een Energiebespaarscan aanvragen!

Energiebespaarscan aanvragen


Energie vergelijken

Op zoek naar een goedkopere energieleverancier

Energiebedrijven vergelijken

De kosten die je moet betalen voor de energie die je verbruikt worden bepaald door jouw energieleverancier. Het is dan goed om in de gaten te houden dat jouw energiebedrijf niet veel duurder uitpakt dan andere. Dat doe je door regelmatig een vergelijking te maken tussen de verschillende energiebedrijven.

Afhankelijk van je contract kun je dan overstappen naar een andere leverancier. Het vergelijken van energieleveranciers, daar zitten wel wat haken en ogen aan. Let goed op of je niet appels met peren vergelijkt! 

Online de energieprijzen vergelijken


Zelf energie opwekken

Met zonnepanelen je eigen stroom regelen

De goedkoopste stroom is natuurlijk gratis stroom. Daar kun je de kracht van de zon en de wind voor gebruiken. Zonnepanelen zijn een ideale manier voor het opwekken van eigen elektriciteit.

Het plaatsen van zonnepanelen is niet gratis - wel kun je er heel lang veel stroom mee winnen, waardoor jouw energierekening flink omlaag gaat.

Meer over zonnepanelen


Minder energie verbruiken

Geld besparen door zuiniger te zijn met energie

De derde optie voor een lagere energierekening is het verlagen van het energieverbruik. Verbruik je minder kWh aan stroom en minder gas, dan verlaagt dat de energienota. Besparen op je verbruik kan door:

  • veranderingen in je gedrag, en/of
  • het treffen van verbruik-besparende maatregelen.

Energieverbruik beperken

Woning verduurzamen

Wie een eigen huis heeft kan dat huis op diverse manieren verduurzamen. Door stroom op te wekken met zonnepanelen bijvoorbeeld, maar ook met goede isolatie valt veel energie (en dus aan kosten) te besparen. Andere apparaten voor duurzamer wonen zijn de warmtepomp en de zonneboiler.

Eigen huis verduurzamen


Actueel

Recente artikelen over energie besparen


Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.