Search
Close this search box.

Besparen op energie

slim vergelijken voor de beste keuze

Besparen op je energierekening

Minder geld uitgeven aan stroom en gas

De energierekening neemt in veel huishoudens een grote hap uit het maandelijkse budget. Zeker als de prijzen stroom en gas hoog zijn lopen de kosten van het energieverbruik hard op. Om op die kosten te besparen kun je verschillende dingen doen:

  1. Energie voor een lagere prijs afnemen
  2. Zelf energie opwekken
  3. Minder energie verbruiken

Energie vergelijken

Op zoek naar een goedkopere energieleverancier

De kosten die je moet betalen voor de energie die je verbruikt worden bepaald door jouw energieleverancier. Het is dan goed om in de gaten te houden dat jouw energiebedrijf niet veel duurder uitpakt dan andere. Dat doe je door regelmatig een vergelijking te maken tussen de verschillende energiebedrijven.

Afhankelijk van je contract kun je dan overstappen naar een andere leverancier. Het vergelijken van energieleveranciers, daar zitten wel wat haken en ogen aan. Let goed op of je niet appels met peren vergelijkt! 

Zelf energie opwekken

Met zonnepanelen je eigen stroom regelen

De goedkoopste stroom is natuurlijk gratis stroom. Daar kun je de kracht van de zon en de wind voor gebruiken. Zonnepanelen zijn een ideale manier voor het opwekken van eigen elektriciteit.

Het plaatsen van zonnepanelen is niet gratis – wel kun je er heel lang veel stroom mee winnen, waardoor jouw energierekening flink omlaag gaat.

Minder energie verbruiken

Geld besparen door zuiniger te zijn met energie

Energiebesparing

De derde optie voor een lagere energierekening is het verlagen van het energieverbruik. Verbruik je minder kWh aan stroom en minder gas, dan verlaagt dat de energienota. Besparen op je verbruik kan door:

  • veranderingen in je gedrag, en/of
  • het treffen van verbruik-besparende maatregelen.

Woning verduurzamen

Wie een eigen huis heeft kan dat huis op diverse manieren verduurzamen. Door stroom op te wekken met zonnepanelen bijvoorbeeld, maar ook met goede isolatie valt veel energie (en dus aan kosten) te besparen. Andere apparaten voor duurzamer wonen zijn de warmtepomp en de zonneboiler.

Actueel

Weten wat er speelt rondom sparen

Bij HomeFinance Nieuws & Blog vind je vrijwel dagelijks nieuwe artikelen over allerlei geldzaken. Nieuwe ontwikkelingen, trends, meningen en handige tips… hartstikke handig. Hieronder vind je de 5 meest recente artikelen over sparen en besparen – doe er je voordeel mee!

Laatste rentewijzigingen

Maar er is meer! Je kunt ook heel eenvoudig de laatste rentewijzigingen op spaarrekeningen en de laatste aanpassingen van de depositorentes bekijken. Zo weet je wat er speelt bij de spaarrentes.

Hypotheek voorstel
vrijblijvend aanvragen
of bel 088-2277344
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek