Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hoogste spaarrentes stijgen behoorlijk

Renault Bank en Bigbank verhogen rente op spaarrekening

Renault Bank en Bigbank verhogen rente op spaarrekening

De eerste effecten van de renteverhoging die de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week aankondigde zijn al zichtbaar. De koplopers in de vergelijking van spaarrentes op vrij opvraagbaar spaargeld verhogen per vandaag hun rente.

Renault Bank uit Frankrijk : 0,85%

De grootste verhoging wordt doorgevoerd door Renault Bank uit Frankrijk. De rente stond daar op 0,65%, per vandaag wordt dat 0,85%. Sparen bij Renault Bank kan vanuit Nederland via het internationale spaarplatform Raisin.

Rekening openen bij Renault Bank

Bigbank uit Estland : 0,80%

De lijst met hoogste spaarrentes werd tot gisteren aangevoerd door Renault Bank samen met Bigbank: beide banken vergoedden 0,65% rente op direct opneembaar spaargeld. Bigbank gaat net iets minder ver in de renteverhoging dan de Franse collega: in Estland krijgt de spaarder per vandaag 0,80%.

Verrassende Nederlandse bank: Anadolubank 

De nummer 3 in de toplijst met spaarrentes is een verrassende: Anadolubank. Dit is een bank die werkt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel en op drie verschillende spaarrekeningen nu relatief hoge rentes biedt: 0,70% en 0,65%.

Rente op sparen omhoog

Rabobank, ING en ABN AMRO blijven achter

In de komende week worden nog meer renteverhogingen verwacht van de verschillende banken. De grootbanken Rabobank, ING en ABN AMRO hebben al aangekondigd hun spaarrente te verhogen. Die verhoging gaat echter pas in op 1 december en is niet opzienbarend: spaarders ontvangen vanaf dat moment 0,25% rente bij deze banken.

Spaarrentes vergelijken

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek