Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hoogste spaarrente naar 0,95 procent

Het Zweedse Klarna neemt toppositie over van Renault Bank

Het Zweedse Klarna neemt toppositie over van Renault Bank

Het Zweedse Klarna heeft de rente op hun vrij opneembare spaarrekening verhoogd naar 0,95%. Daarmee biedt de bank vanaf nu de hoogste spaarrente voor vrij sparen in de markt. Klarna neemt de toppositie over van Renault Bank uit Frankrijk die de rente eerder deze week verhoogd heeft naar 0,85%. Het wachten is op de eerste bank die een rente van minimaal 1% aan gaat bieden.

Alle spaarrentes vergelijken

Flinke stijging op de rentemarkten

De rentes zijn sinds eind vorig jaar aan een spectaculaire opmars bezig. De belangrijkste reden is de historisch hoge inflatie. De rentestijging begon met name bij de langlopende rentes zoals de kapitaalmarktrente en de hypotheekrentes.

Ontwikkeling van de kapitaalmarktrente en hypotheekrente tussen november 2021 en 2022

De kortlopende rentes bleven in het begin van 2022 nog achter. Sinds de Europese Centrale Bank een paar maanden geleden de rente is gaan verhogen, zien we echter dat de kortlopende rentes ook hard oplopen. Dit geldt voor de ECB rente, de Euribor rentes, maar dus ook voor de spaarrentes.

Ontwikkeling van de ECB rente, spaarrente en Euribor rente tussen november 2021 en 2022

Buitenlandse banken versus Nederlandse banken

De hoogste spaarrentes worden op dit moment geboden door buitenlandse banken. De top 3 bestaat uit een Zweedse (Klarna), een Franse (Renault Bank) en een Estlandse bank (Bigbank). Op de vierde plek vinden we Yapi Kredi Bank. Een van oorsprong Turkse bank die al lang in Nederland actief is en ook onder het Nederlandse garantiestelsel valt. 

Verreweg het meeste spaargeld in Nederland staat bij de Rabobank, ING Bank en Rabobank. Deze banken zijn helemaal onderaan de rentelijsten te vinden. Op dit moment ontvang je als spaarder bij deze banken nog geen rente (of 0,01%). Per 1 december gaan de rentes ook bij deze banken omhoog naar 0,25%. De kans is echter levensgroot dat er bij de toppers in de rentevergelijkingen dan al fors meer dan 1% spaarrente geboden wordt. Wil je een redelijke spaarrente, dan moet je dus niet bij de Nederlandse grootbanken zijn.

Kijk ook even naar de deposito rentes

Voor spaarders die 0,95% nog niet voldoende vinden en het spaargeld even kunnen missen, kan deposito sparen heel interessant zijn. Zelfs bij een looptijd van 6 maanden is op dit moment al 1,80% mogelijk. En die deposito rente loopt snel op als je het geld langer kunt en wilt missen.

Vergelijk alle deposito rentes

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek