Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hoogste spaarrente naar 1,05% – in Zweden en Nederland

Bunq vergoedt hoogste rente onder Nederlandse spaargarantie

Bunq vergoedt hoogste rente onder Nederlandse spaargarantie

Een dag nadat de grootbanken hun spaarrente verhogen naar 0,25% en de hoogste rente onder Nederlandse garantie zelfs naar 1,0% rente ging is er alweer een nieuwe ontwikkeling op de spaarmarkt. Twee banken hebben hun rente op vrij opvraagbare spaarrekeningen verhoogd naar 1,05%.

Hoogste spaarrente

Klarna en Bunq

Deze nieuwe hoogste spaarrente wordt geboden door het Zweedse Klarna en het Nederlandse bunq. De spaarrekening van Klarna bevond zich al langer in de top van de rentevergelijking voor spaarrekeningen, bunq is daar al enige tijd niet meer zichtbaar geweest.

Hoogste spaarrente top 5 - 2 december 2022

Ontwikkeling van sparen bij bunq 

Neobank bunq is al een aantal jaren actief. In 2014 kregen ze de bankvergunning van De Nederlandsche Bank, in november 2015 lanceerden ze de bunq-app. Het ging bij bunq om innovatie van betaaldiensten, nog niet om andere bankzaken.

Bunq MassInterest

In maart 2019 lanceerde bunq een rentevergoeding van 0,27% (destijds een heel aardige rente) op de tegoeden die daar werden aangehouden. Klanten kregen de zogeheten bunq MassInterest, waarbij wel een betaald bankpakket nodig was. De rente werd door bunq echter alleen vergoed over een maximum van €10.000. Dat was in combinatie met de kosten van het bankpakket voor weinig consumenten een reden om spaargeld naar bunq over te hevelen.

Sparen bij bunq

Bunq Easy Savings

Later heeft bunq de pakketten veranderd en bunq Easy Savings toegevoegd, waaraan geen kosten verbonden waren. Inmiddels was de rente echter wel gedaald naar 0,09%. De grens voor het maximale rentedragende tegoed stond nog steeds op €10.000.

Verhoging rente én maximaal rentedragend tegoed

Daar komt per vandaag verandering in: vanaf nu is de rentevergoeding 1,05% bij bunq. Daarmee komen ze direct bovenaan met de hoogste spaarrente. Bovendien is de grens voor rentedragend spaargeld opgehoogd naar € 100.000. Daarvoor moet geld bij bunq wel actief toegewezen zijn aan een spaardoel. Zonder die koppeling is er geen enkele rentevergoeding meer van toepassing.

Niet meer dan twee keer geld per maand opnemen

Een ander aandachtspunt is dat van de bunq spaarrekening slechts 2x per maand geld opgenomen kan worden. Storten kan volledig gratis en onbeperkt.

Vergelijking bunq rekeningen - 2 december 2022

Zweeds of Nederlands depositogarantiestelsel

Ook Klarna uit Zweden biedt vanaf vandaag dus 1,05% aan rente op de vrij opvraagbare spaarrekening, via het internationale spaarplatform Raisin. De tegoeden bij Klarna vallen onder het Zweedse depositogarantiestelsel – die bij bunq onder de Nederlandse spaargarantie.

Welke spaarrekening kies jij?

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek