Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Eigen risico maximum per behandeling vanaf 2025

Bedrag verplicht eigen risico langer bevroren

Bedrag verplicht eigen risico langer bevroren

Nadat eerder al het plan bekend werd om het maximale eigen risico per zorgbehandeling te beperken, is nu ook bekend per wanneer die nieuwe regel ingaat: per 2025.

Nieuwe eigen risico spreiding gaat in per 2025

De verwachting was dat het per 2024 zou worden, of misschien al dit jaar. Gisteren werd bekendgemaakt dat het 2025 is geworden: vanaf dan wordt het eigen risico per behandeling maximaal € 150.

Eigen risico zorgverzekering

Waarom wordt het eigen risico gespreid?

De verwachting is dat ongeveer 1 miljoen verzekerden dan per jaar gemiddeld € 100 minder aan eigen risico voor zorg kwijt zullen zijn. Ook moet de maatregel ervoor zorgen dat mensen minder snel zullen afzien van zorg wanneer zij deze wél nodig hebben.

Tegelijkertijd is het idee dat mensen langer nadenken over een volgende behandeling als het eigen risico niet al volledig opgebruikt is door een eerste behandeling. Dat zou ervoor moeten zorgen dat er in totaal minder zorgkosten gemaakt worden in Nederland.

Het toepassen van het verplicht eigen risico kan slimmer en daar is de ingreep op gericht. De aanpassing betekent voor velen een lastenverlichting, terwijl niemand méér eigen risico hoeft te betalen. De hervorming van het eigen risico draagt daarnaast bij aan de betaalbaarheid van de zorg.

Verplicht eigen risico tot en met 2025 bevroren op € 385

Daarnaast is ook de bevriezing van het totale verplichte eigen risico per jaar verlengd tot en met 2025. Het bedrag van € 385 per verzekerde was eerder vastgezet tot en met 2022. Dat gaf de ruimte om het eigen risico vanaf 2023 weer verder te laten stijgen. Voorlopig is dat dus niet meer aan de orde, nu het bedrag tot 2026 bevroren is.

Zorgverzekering 2023 nog kiezen?

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek