Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Geldfit heeft het druk

Veel meer bezoek en telefoontjes in 2022

Veel meer bezoek en telefoontjes in 2022

De website Geldfit.nl kreeg veel bezoek in 2022: het was er drie keer zo druk als in 2021. In totaal bezochten 1,2 miljoen mensen de site. Het doel: grip krijgen op geldzaken, oplossingen zoeken voor zorgen over de stijgende lasten. De steeds hogere prijzen en energierekening waren belangrijke onderwerpen, net als online betaalachterstanden en het terugbetalen van coronaleningen.

Anoniem hulp vragen bij Geldfit

De website is een initiatief van de Stichting NSR (Nederlandse Schuldhulproute). Op Geldfit.nl worden bezoekers geholpen met veel informatie over dagelijkse geldzaken. Met de tools krijgen mensen inzicht in hun situatie en leren ze welke stappen ze zelf kunnen zetten om die te verbeteren. 

Geldfit logo

Informatie, tools en wegwijzer

Met de informatie op de website was ongeveer 85% van de bezoekers geholpen. De andere 15% werd vanuit de website doorverwezen naar hulp van bijvoorbeeld de gemeentelijke schuldhulpverlening, schuldhulpmaatjes en energiecoaches.

Top 10 meest voorkomende geldzorgen

Geldfit biedt niet alleen informatie en tools op de website. Er is ook een gratis telefoonlijn: 0800-8115. Dit telefoonnummer werd in 2022 ruim 15.000 gebeld.

Geldfit telefoonlijn

De meest voorkomende geldzorgen die in 2022 werden aangekaart bij Geldfit waren:

  1. Ik kan mijn energierekening niet meer betalen.
  2. Ik zit helemaal vast. Alles wordt duurder, hoe kom ik hier nu uit?
  3. Ik kan mijn ziektekosten niet meer betalen, terwijl ik eerder wel rond kon komen.
  4. Door online aankopen heb ik opeens een betaalachterstand. Hoe los ik dit op?
  5. Als ondernemer moet ik mijn TOZO-lening terugbetalen, maar dit lukt niet. Wat nu?
  6. Ik heb geen geld meer om eten te kopen. Wat nu?
  7. Ik heb de verwarming al uit, maar kan mijn rekeningen niet meer betalen.
  8. Mijn toeslagen vallen weg nu mijn kind 18 wordt en nog thuis woont.
  9. Ik heb denk ik recht op toeslagen, maar weet niet waar ik moet zijn.
  10. Ik heb te maken met loonbeslag. Wat kan ik doen?
Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek