Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenWil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
Alles over beleggenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogNo cure no pay bezwaar tegen WOZ-waarde op de schop
De overheid gaat maatregelen nemen tegen de commerciële WOZ-bezwaarbureaus. De kosten rijzen de pan uit en het WOZ-systeem dreigt vast te lopen door het grote aantal ingediende bezwaren.
Hoge WOZ-waarde: protesteren of profiteren?
WOZ-bezwaarbureaus stimuleren burgers om bezwaar te maken tegen de WOZ-beschikking en nemen hen het bijbehorende werk uit handen. Dat doen ze no cure, no pay - daardoor lijkt het voor de burger alleen maar winst te kunnen opleveren. De werkelijke winst is voor de bureaus: met miljoenen kostende reclamecampagnes verleiden ze de burger daarom om via hen bezwaar te maken bij de gemeente.
In de praktijk krijgt het bureau proceskosten vergoed van de gemeente. Die kosten kunnen per geval oplopen tot € 600 - en bij bezwaar kan daar nog eens € 1.700 bijkomen. Die vergoeding van proceskosten is niet aan de orde als de burger zelf bezwaar indient.
Dit systeem kost de gemeenten veel geld. Om de gemeentebegroting rond te krijgen worden die kosten uiteindelijk weer verhaald op de burger. Ondertussen maken de bureaus mooie winsten voor relatief weinig werk.
Staatssecretaris Van Rij wil een aantal maatregelen invoeren om deze situatie te veranderen. Het doel: verlaging van de kosten voor de gemeenten en een minder zware belasting van het WOZ-systeem.
Het plan is om de vergoeding van de proceskosten niet meer aan de bureaus uit te betalen, maar aan de burger. Zo wordt duidelijker hoe hoog de kosten zijn en moet het bureau kosten in rekening gaan brengen bij de klant.
Bovendien worden de vergoedingen flink verlaagd. Ze worden meer in verhouding gebracht met het werk dat de bureaus verrichten.
Tot slot wil Van Rij het voor de burger ook makkelijker maken om zonder officiële procesgang de WOZ-waarde te corrigeren. In direct contact met de gemeente moet het ook mogelijk worden om de WOZ-waarde bij te stellen.
Een hoge WOZ-waarde kan ook voordeel opleveren: de rente van lopende hypotheken kan er vaak door verlaagd worden. Benieuwd of jouw hypotheekrente ook omlaag kan?
Bespreek het met een hypotheekexpert!
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.