Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Premie CZ € 40 per jaar omhoog

Stijging zorgpremie beperkt door aanspreken reserves

Stijging zorgpremie beperkt door aanspreken reserves

De eerste van de vier grote zorgverzekeraars heeft haar premies voor 2018 bekendgemaakt: CZ laat nu ook zien wat de nieuwe zorgpremie wordt.

Zorgpremies 2018 van CZ en CZ Direct

Nadat de premies van CZ-labels met de zorgverzekeringen van Delta Lloyd en OHRA al eerder gepubliceerd werden, is het nu de beurt aan de eigen labels: CZ en CZ Direct. Net als bij OHRA stijgt de zorgpremie met € 3,40 per maand – ofwel ruim € 40,= per jaar. Het vorige kabinet heeft op Prinsjesdag gesproken over een stijging van € 6,= per maand

Premiestijging beperkt door inzet reserves

CZ heeft de premiestijging beperkt gehouden door het inzetten van reserves. Er is € 221 miljoen van de overreserves gebruikt om de premie niet te hard te laten stijgen. CZ zegt erbij: “Als de overreserves op zijn, zal de premie flink stijgen”. Zonder inzet van reserves zou de premie uitkomen op bijna € 123 per maand in plaats van de € 116,25 die nu is neergezet. Per jaar gaat het om een bedrag van € 76,30 per verzekerde.

Check de actuele zorgpremies

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek