Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Gratis BKR registratie inzien: het wordt eindelijk geregeld!

Afgeloste schulden blijven wel nog steeds 5 jaar staan

Afgeloste schulden blijven wel nog steeds 5 jaar staan

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) biedt consumenten vanaf 25 mei de mogelijkheid om gratis hun eigen schuldnotering te kunnen inzien. Dat schrijft de Telegraaf op basis van informatie van het BKR zelf.

Een BKR-registratie met achterstandscodering kan behoorlijke problemen opleveren bij het aanvragen van een hypotheek. De laatste tijd zijn echter verschillende zaken bij de rechter gewonnen door consumenten omtrent de gevolgen van zo’n BKR-codering. 

Gratis opvragen eigen BKR gegevens

Tot op heden brengt het opvragen van de eigen gegevens bij het BKR kosten met zich mee (€ 4,95 bij eenmalig opvragen, € 12,50 voor online jaarabonnement). Daar gaat per 25 mei verandering inkomen. Wat niet verandert is de bewaartermijn van 5 jaar. Als een krediet is afgelost blijft dit nog 5 jaar zichtbaar in de registratie van het BKR. Dat is belangrijk, stelt het BKR, omdat de kans op herhaling van mensen met schulden hoog is.

Aanvulling in onze blog: Gratis gegevens opvragen bij BKR – niet echt bruikbaar

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties

  1. Reactie op: ajv van zondag mei 27, 2018 08:39
    Ik heb een klacht ingediend. 4,95 voor een jaarabonnement afsluiten is niet gratis inzien.

  2. Reactie op: Sophie van vrijdag juni 1, 2018 14:03
    moest me aanmelden met bankgegevens dus niet gratis…en na een week nog steeds geen toegang…

  3. Reactie op: cij VAN DE NESSE van maandag augustus 6, 2018 14:01
    Het inzicht kunnen we u bij HomeFinance.nl niet geven – daarvoor verwijzen wij u graag door naar het Bureau Krediet Registrate (www.bkr.nl). Succes!

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek