Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huizenprijzen op recordniveau

In mei waren de huizen duurder ooit

In mei waren de huizen duurder ooit

Zoals elke maand publiceren het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster vandaag de huizenprijzen die vorige maand zijn betaald. In mei 2018 hebben die een recordniveau bereikt: de prijzen voor bestaande koopwoningen waren hoger dan ooit.

Huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De vorige piek lag bijna 10 jaar gelden, in augustus 2008. Daarna begonnen de prijzen te dalen en bereikten in juni 2013 een dieptepunt. Vervolgens klommen de huizenprijzen elke maand verder omhoog, om vorige maand over de het vorige hoogtepunt heen te gaan.

Bijna 9% duurder dan vorig jaar

Het prijsniveau is afgelopen mei uitgekomen op 0,6% boven dat van augustus 2008. Ten opzichte van mei 2017 was de stijging 8,9% – iets meer dan in de voorgaande twee maanden.

Benieuwd hoeveel u kunt betalen voor een huis?
Bereken uw maximale hypotheek!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek