A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
WOONVERZEKERING
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Keuzehulp: kies de juiste woonverzekering
In Nederland bestaat een redelijk ruime keuze in woonverzekeringen. Om u te helpen bij u keuze van de juiste verzekering, hebben we hieronder de belangrijkste vragen op een rij gezet die u uzelf dient te vragen op het moment dat u een woonverzekering afsluit.
Stap 1: is een woonverzekering geschikt voor u?
Een woonverzekering is een combinatie van (minimaal) 2 verzekeringen: de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Bij de meeste verzekeraars valt de aansprakelijkheidsverzekering ook onder de woonverzekering. Door te kiezen voor een woonverzekering, kunt u vaak flink besparen op de premies. Echter, dit geldt vooral als u ook werkelijk alle 3 de verzekeringen nodig heeft. Bij een combinatie van een opstal- en inboedelverzekering is er ook voordeel te halen, alleen is het voordeel vaak wat minder groot. Op het moment dat u geen opstal en/of geen inboedelverzekering nodig heeft, dan is het vaak niet zinvol om voor een woonverzekering te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat u een huurhuis heeft en dus geen opstalverzekering nodig heeft.
Stap 2: welke dekking wenst u?
U dient per verzekering te bepalen welke dekking u wenst. Voor de opstalverzekering en de inboedelverzekering kunt u op deze site een uitgebreide keuzehulp vinden om u te ondersteunen bij deze keuze:
keuzehulp inboedelverzekering
keuzehulp opstalverzekering

Voor wat betreft de aansprakelijkheidsverzekering geldt vaak dat u kunt kiezen uit verschillende verzekerde bedragen. Meestal geldt een minimaal verzekerd bedrag van ongeveer een miljoen euro. Dit is ongeveer het minimale waar wij vanuit zouden gaan.
Stap 3: welke maatschappij kiest u?
Op het moment dat u bepaald heeft welke risico's u af wenst te dekken, dient u nog een keuze te maken van de juiste verzekeringsmaatschappij. Uit onderzoek is gebleken dat er grote premieverschillen bestaan tussen de verschillende aanbieders van woonverzekeringen en dat u veel geld kunt besparen met een grondige vergelijking. Om u bij deze vergelijking te ondersteunen, bieden wij u op deze site een module aan waarmee u heel eenvoudig de huidige premies kunt berekenen en een groot aantal woonverzekeringsmaatschappijen kunt vergelijken. Indien u een verzekering vindt die u bevalt, kunt u direct online een offerte aanvragen. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.
Direct beginnen met berekening premie woonverzekering
Direct woonverzekeringen vergelijken en afsluiten