Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Koers-winst verhouding

Uitleg over financiële woorden

De koers winst verhouding (KW) is de verhouding tussen de koers van een aandeel en de nettowinst per aandeel.

De koers winst verhouding (KW) is de verhouding tussen de koers van een aandeel en de nettowinst per aandeel.Als de koers van een aandeel op een gegeven moment € 10 bedraagt en de winst per aandeel bedraagt € 1, dan is de koers-winstverhouding van dat aandeel 10. Beleggers kijken vaak naar de koers winst verhouding van een aandeel om te bepalen of het aandeel koopwaardig is. Hierbij wordt vaak een schatting gemaakt van de winstcijfers in de toekomst en de daarbij behorende koers winst verhouding. Op het moment dat deze toekomstige koers winst verhouding verhoudingsgewijs laag is (bijvoorbeeld in verhouding tot andere bedrijven), dan is het aandeel koopwaardig. Uiteraard wordt er ook naar andere dingen gekeken, maar de koers-winst verhouding maakt het vergelijken van bedrijven eenvoudiger.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek