Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Aandeelhoudersvergadering

Uitleg over financiële woorden

Minimaal 1 keer per jaar dient er binnen een onderneming een aandeelhoudersvergadering gehouden te worden. Tijdens deze aandeelhoudersvergadering (ook jaarvergadering of gewone algemene vergadering van aandeelhouders genoemd) dient de directie van de onderneming verantwoording en rekenschap af te leggen aan de aandeelhouders.

Minimaal 1 keer per jaar dient er binnen een onderneming een aandeelhoudersvergadering gehouden te worden. Tijdens deze aandeelhoudersvergadering (ook jaarvergadering of gewone algemene vergadering van aandeelhouders genoemd) dient de directie van de onderneming verantwoording en rekenschap af te leggen aan de aandeelhouders.Vaak worden de ontwikkelingen over het afgelopen jaar alswel de plannen voor het komende jaar doorgesproken. Bij bijzondere omstandigheden of wordt er ook wel eens door het jaar heen een aandeelhoudersvergadering (bijzondere algemene vergadering) gehouden. Dit gebeurt met name op het moment dat er binnen de onderneming belangrijke gebeurtenissen plaats (gaan) vinden waar goedkeuring van de aandeelhouders nodig is. Denk hierbij aan fusies, directiewijzigingen of grote investeringen.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek