Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Light-futures

Uitleg over financiële woorden

Light futures zijn futures op een index waarbij de onderliggende waarde van de future 10% bedraagt van die index.

Light futures zijn futures op een index waarbij de onderliggende waarde van de future 10% bedraagt van die index.Op de Amsterdamse optiebeurs worden onder andere light futures op de AEX index en de Midkap index verhandeld. Een normale future op de AEX index heeft betrekking op 200 maal de AEX index. Of te wel: voor ieder punt dat de AEX aan het eind van de dag gestegen of gedaald is, wordt een bedrag van 200 euro afgerekend. Bij een light future is dat dus 20 euro per indexpunt. Door het introduceren van light futures is het voor de kleinere belegger aantrekkelijker geworden om gebruik te maken van het instrument futures.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek