Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Pensioenbreuk

Uitleg over financiële woorden

Een pensioenbreuk is een specifieke vorm van een pensioentekort.

Een pensioenbreuk is een specifieke vorm van een pensioentekort.Een pensioenbreuk ontstaat in de meeste gevallen door het veranderen van werkgever. Omdat bij een verandering van werkgever vaak een nieuwe inkomenssituatie geldt EN vaak een nieuwe pensioenregeling, ontstaat in veel situaties een pensioenbreuk. Pensioenbreuk kan in de meeste gevallen grotendeels worden voorkomen door waardeoverdracht. Het opgebouwde pensioen bij de oude werkgever kan dan worden meegenomen naar de nieuwe werkgever. Andere redenen voor pensioenbreuk zijn perioden van arbeidsongeschiktheid, tijdelijk stoppen met werken en werkloosheid.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek