Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Short positie in een aandeel

Uitleg over financiële woorden

Een short positie in een aandeel betekent dat het aandeel verkocht is, zonder dat de belegger het aandeel in portefeuille had.

Een short positie in een aandeel betekent dat het aandeel verkocht is, zonder dat de belegger het aandeel in portefeuille had.Een short positie in een aandeel houdt dus in dat de belegger een negatieve positie in het aandeel heeft. Een short positie in een aandeel wordt aangegaan als verwacht wordt dat de koersen dalen. De procedure is als volgt:


op moment A verkoopt u een hoeveelheid aandelen terwijl u die aandelen niet in portefeuille heeft. Na deze transactie heeft u dus een een negatieve positie. Op een later moment koopt u dezelfde hoeveelheid aandelen alsnog, zodat de positie weer op 0 staat. Dit is met name interessant als de koersen gedaald zijn. U heeft dan tenslotte de aandelen verkocht tegen een hogere koers dan de (latere) aankoopkoers. Short gaan is echter zeer risicovol. Op het moment dat de koersen niet dalen maar stijgen, kunnen er forse verliezen ontstaan. Het short gaan in aandelen wordt daarom alleen maar geaccepteerd van professionele handelaren.Short gaan in aandelen wordt ook wel a la Baisse genoemd.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek