Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Strangle

Uitleg over financiële woorden

Een strangle is een optiecombinatie waarbij door de belegger zowel een call-optie als een put-optie wordt gekocht (long strangle of verkocht (short strangle met dezelfde uitoefenmaand. Bij een strangle is de uitoefenprijs van de call-optie altijd lager als de uitoefenprijs van de put-optie.

Een strangle is een optiecombinatie waarbij door de belegger zowel een call-optie als een put-optie wordt gekocht (long strangle of verkocht (short strangle met dezelfde expiratiedatum. Bij een strangle is de uitoefenprijs van de call-optie altijd lager als de uitoefenprijs van de put-optie.Op het moment dat de opties gekocht worden, verwacht de belegger een hele grote koersschommeling in de onderliggende waarde, waarbij alleen de richting nog niet bekend is. Deze strategie wordt nog wel eens toegepast vlak voordat er belangrijke cijfers gepubliceerd kunnen worden die een groot effect op de koers zouden kunnen hebben.Op het moment dat de opties geschreven worden (short straddle) verwacht de belegger juist een hele stabiele koersontwikkeling van de onderliggende waarde.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek