HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Bandbreedte renteconstructie

Uitleg over financiële woorden

Bij een hypotheek met een variabele rente wijzigt de rente normaal gesproken zeer regelmatig. Bij een bandbreedte renteconstructie is er een drempel ingebouwd waardoor de te betalen hypotheekrente pas aangepast wordt als de variabele rente een dusdanige wijziging heeft doorgemaakt dat deze buiten de drempel is gekomen.

Bij een hypotheek met een variabele rente
wijzigt de rente normaal gesproken zeer regelmatig. Bij een bandbreedte renteconstructie is er een drempel ingebouwd waardoor de te betalen hypotheekrente pas aangepast wordt als de variabele rente een dusdanige wijziging heeft doorgemaakt dat deze buiten de drempel is gekomen.

Pas wanneer de rente buiten de bandbreedte is gekomen, wordt de rente gewijzigd met het gedeelte boven de drempel. Bij sommige hypotheekinstellingen is de drempel alleen op stijging van de rente van toepassing, bij andere zowel bij stijging als bij daling.

Andere namen voor deze constructie zijn drempelrente, margerente, bufferrente, balansrente, limietrente, rente select, renteriant, riantrente, varivast of stabielrente.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Vrijblijvend hypotheek aanvragen