Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Woonquote

Uitleg over financiële woorden

Onder de woonquote wordt meestal de verhouding tussen de hypotheeklasten en het vaste bruto inkomen van de hypotheekgever verstaan.

Onder de woonquote wordt meestal de verhouding tussen de hypotheeklasten en het vaste bruto inkomen van de hypotheekgever verstaan.Deze woonquote is belangrijk bij het bepalen van de maximale hypotheek. Een hypotheekinstelling hanteert bijvoorbeeld als norm dat uw woonquote maximaal 35% mag bedragen. Anders gesteld: u mag maximaal 35% van uw vaste bruto inkomen besteden aan hypotheeklasten. Niet alle hypotheekinstellingen hanteren hierbij dezelfde normen: sommigen zijn bereid meer risico te lopen en hanteren dus een hogere woonquote dan anderen. Over het algemeen geldt hoe hoger het inkomen en hoe beter de toekomstvooruitzichten, des te hoger de woonquote.Wilt u direct de maximale hypotheek berekenen, klik dan hier.Wilt u online advies over de keuze van de juiste hypotheek, klik dan hier.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek