Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Besparen op je hypotheek

Maandlasten hypotheek omlaag brengen

Wat is er mogelijk?

Maandlast hypotheek: kan die omlaag?

Besparen door het aanpassen van hypotheek of verzekering

De meeste mensen met een eigen woning hebben ook een hypotheek: ze hebben geld geleend van de bank met als onderpand hun huis. Voor die hypotheek betalen ze elke maand een bedrag aan de geldverstrekker. Meestal bestaat die maandbedrag uit rente en aflossing.

Bereken de kosten voor rente en aflossing

In veel situaties blijft het hier niet bij. Vaak wordt er een levensverzekering afgesloten waardoor er ook een maandelijkse premie betaald wordt aan een verzekeraar. Het totaal van die betalingen noemen we de hypotheek maandlasten.

Door de hypotheek regelmatig goed tegen het licht te houden zijn er vaak behoorlijke besparingen op de maandlasten mogelijk. Besparing door een lagere hypotheekrente of een voordeliger verzekeringsdekking, er is meer mogelijk dan je denkt!


Lagere hypotheekrente

Maandlasten omlaag door lagere rente

Er zit doorlopend beweging in de stand van de hypotheekrente. Als die nu lager staat dan toen jij de hypotheek afsloot zou je daar graag gebruik van willen maken.

Actuele hypotheekrente

Alleen heb je waarschijnlijk een rentevastperiode afgesproken, wat betekent dat jouw rente voor een aantal jaren vaststaat. Toch is het ook dan wellicht mogelijk om gebruik te maken van de lagere rentestand. Het is de moeite waard om dat met een hypotheekadviseur te bespreken!


Verzekeringspremie omlaag

Kan jouw levensverzekering goedkoper?

Bij de meeste hypotheken is ook een levensverzekering afgesloten. Verstandig, want het is belangrijk dat als één van beide partners komt te overlijden, de ander nog wel de hypotheeklasten kan dragen. De aflossing van een deel van de hypotheek uit de uitkering van de levensverzekering helpt daarbij.

De premies van levensverzekeringen zijn geen vaststaand gegeven. Ze verschillen per verzekeraar en veranderen bovendien in de loop der jaren. Door een daling van de premies kan het zo zijn dat een nieuwe levensverzekering een lagere premie oplevert dan een bestaande.

Levensverzekeringen vergelijken


Neem het door met een expert

Vaak is er meer mogelijk dan je denkt

Het verlagen van de maandlast van je hypotheek: het klinkt zo prachtig dat je misschien denkt dat het te mooi is om waar te zijn. Dat zou kunnen, maar hoe fijn is het als het wél mogelijk blijkt te zijn?

Voor jezelf is het lastig om de mogelijkheden met jouw hypotheek in te schatten. Gelukkig zijn er ervaren hypotheekadviseurs die je daarmee kunnen helpen.

Maak een afspraak!


Vragen over maandlasten hypotheek

antwoorden die je verder helpen

De hypotheek maandlasten kunnen bestaan uit de volgende componenten:

  • De hypotheekrente
  • De aflossing
  • Eventuele verzekeringspremies

Het hangt van de gekozen hypotheekopzet af welke componenten van toepassing zijn. Zo maakt het voor de maandlasten nogal uit of je een 100% aflossingsvrije hypotheek hebt zonder aanvullende verzekeringen, of een volledige annuïteitenhypotheek met een overlijdensrisicoverzekering en een woonlastenverzekering.

Welke hypotheekopzet je kunt kiezen, hangt vaak af van je persoonlijke situatie (bijv. hoogte inkomen en overwaarde in de woning) en hypotheekverleden. Laat je goed adviseren over de mogelijkheden voor je een hypotheek afsluit.

De hypotheek maandlasten kunnen bestaan uit rente, aflossing en verzekeringspremies. Op HomeFinance.nl kun je online berekenen wat de bruto en netto maandlasten zijn als we puur kijken naar rente en aflossing.

Bereken de bruto en netto hypotheeklasten

Mocht je ook een overlijdensrisicoverzekering nodig hebben, dan kun je de premies van een groot aantal overlijdensrisicoverzekeringen ook op deze site vergelijken.

Bereken de premie voor een overlijdensrisicoverzekering


Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.