A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
INBOEDELVERZEKERING
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Meest uitgebreide inboedelverzekering (all risk)
Wat is een all risk inboedelverzekering
Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee u zich kunt verzekeren tegen schade aan uw woonhuis. De inboedelverzekering met de meest uitgebreide dekking is de meest uitgebreide inboedelverzekering. Deze verzekering wordt ook wel de all risk inboedelverzekering genoemd (alle van buiten komende onheilendekking). Ondanks deze naam, biedt ook deze inboedelverzekering niet bij alle schade dekking (zie volgende paragraaf).
Voor een overzicht van alle inboedelverzekeringen, klik hier.
Welke schade wordt gedekt bij de meest uitgebreide inboedelverzekering
De meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering biedt dekking tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Hierbij gelden echter een aantal uitsluitingen. Hierbij moet u denken aan schade die ontstaat bij catastrofale gebeurtenissen zoals:
  • schade door aardbevingen;
  • schade door overstromingen;
  • schade door molest (oorlogsgeweld);
  • schade door atoomkernreacties.
Let op: bovenstaande opsomming hoeft niet bij iedere verzekeraar te gelden! Wij raden u aan om - voordat u een inboedelverzekering afsluit - altijd goed te kijken naar de geboden dekking.
Welke inboedelverzekering past bij u
Er bestaan grote verschillen tussen de verschillende inboedelverzekeringen. Op het moment dat u een inboedelverzekering wilt afsluiten, dient u allereerst de keuze te maken tussen het type inboedelverzekering dat bij u past. Kiest u voor de uitgebreide inboedelverzekering, de extra uitgebreide inboedelverzekering of een meest uitgebreide inboedelverzekering?

Daarnaast dient u een keuze te maken tussen het grote aantal verzekeraars dat op deze markt aktief is. Om u bij de keuze van de juiste type inboedelverzekering te helpen, hebben wij een inboedelverzekering keuzehulp gemaakt. Wilt u weten welke maatschappij in uw situatie het beste aanbod heeft, dan verwijzen wij u naar de online vergelijkingstool voor premie berekening, vergelijking en afsluiten.
Direct inboedelverzekeringen vergelijken en afsluiten