Search
Close this search box.

Autolening – geld lenen voor de aankoop van een auto

Autolening – lenen voor de aankoop van een auto

Een autolening (autofinanciering) komt veel voor. Sterker nog: uit onderzoek is gebleken, dat het kopen van een auto het meest voorkomende doel is bij het afsluiten van een consumptieve lening. De reden waarom veel mensen geld lenen voor de aankoop van een auto is dat veel mensen een auto nodig hebben voor werk of privé, terwijl ze het geld om deze auto aan te schaffen niet (vrij) beschikbaar hebben. U kunt bij het financieren van een auto kiezen uit verschillende leenvormen. Op deze pagina beschrijven we welke leenvormen vaak als autolening gebruikt worden en in hoeverre ze daarvoor geschikt zijn.

Direct rentes leningen vergelijken

Mogelijke leenvormen bij het afsluiten van een autolening

Persoonlijke lening

Voor het financieren van een auto is de persoonlijke lening een veelgekozen leenvorm. De persoonlijke lening is een leenvorm waarbij de rente, looptijd en maandlast bij het afsluiten van de lening bekend is en waarbij de lening tijdens de looptijd volledig afgelost wordt. Aflossen is bij een autolening verstandig, omdat een auto een beperkte gebruiksduur heeft en het erg vervelend kan zijn als de lening nog (deels) openstaat als de auto al weer aan vervanging toe is.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet geldt een kredietlimiet. Dat houdt in dat afgeloste bedragen weer opgenomen kunnen worden. Een doorlopend krediet kent dus in de basis geen verplichte aflossing. En dat is de belangrijkste reden waarom deze kredietvorm minder vaak gebruikt wordt voor het financieren van een auto dan de persoonlijke lening. Als u afgeloste bedragen weer opneemt, kan het voorkomen dat de lening gedurende een lange tijd in stand blijft. U zult niet de eerste zijn bij wie de auto al lang weer verdwenen is terwijl de lening nog bestaat.

WOZ-krediet

Een WOZ-krediet is in de basis een doorlopend krediet. Dus voor een WOZ krediet geldt hetzelfde als voor een doorlopend krediet: voor het lenen voor de aankoop van een auto is deze leenvorm op het eerste gezicht minder geschikt.

Lease

In de autowereld komt leasen heel veel voor. Leasen is een vorm van huurkoop waarbij de leasemaatschappij de auto voor een bepaalde termijn ter beschikking stelt aan de autorijder. De autorijder betaalt daarvoor periodiek een vast bedrag aan de leasemaatschappij. De autorijder wordt tijdens de looptijd van het leasecontract geen eigenaar van de auto. Vaak kan de autorijder na afloop van het leasecontract de auto wel voor een (aantrekkelijk) bedrag overnemen.

Acties door autodealers of autofabrikanten

Veel autodealers en autofabrikanten proberen het kopen van een (meestal nieuwe) auto extra aantrekkelijk te maken door een actie. Denk hierbij aan een “koop nu, betaal later” actie. Of een optie om het aankoopbedrag van de auto te financieren tegen een hele lage leenrente of zelfs 0% rente. Deze acties kunnen aantrekkelijk zijn, maar wij raden u aan om goed naar de voorwaarden te kijken. Vaak lopen de aantrekkelijke voorwaarden op een gegeven moment af en blijken ineens hoge leenrentes en vervelende beperkende voorwaarden te gelden.

Kies de juiste lening

Er bestaan grote verschillen tussen de verschillende aangeboden leningen. Als u een lening wilt afsluiten, dient u allereerst te bepalen welke leenvorm in uw situatie het meest geschikt is. Daarnaast raden wij u aan het aanbod van de verschillende kredietverstrekkers goed met elkaar te vergelijken.

Voor een overzicht van de actuele leenrentes van een groot aantal kredietverstrekkers, klik hier

Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Wij vergelijken onderstaande lening verstrekkers

Geld lenen
vrijblijvend aanvragen
Geld lenen
Bank Rente
Freo 6,50%
Defam Premium 6,60%
SNS Bank 6,60%
Lloyds Bank 6,70%
Rabobank 6,70%
ING 6,80%
> Bekijk de overige 30+ rentes
Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek