Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Open die envelop? Ja natuurlijk!

Post altijd openmaken - ook al heb je geldproblemen

Post altijd openmaken – ook al heb je geldproblemen

Al een paar keer schreef ik een stukje over Interbank (Crédit Agricole) en de compensatieregeling die ze aan het uitrollen zijn. Compensatie voor het feit dat klanten met een doorlopend krediet jarenlang een te hoge rente hebben betaald.

Compensatievoorstel van Interbank / Crédit Agricole

Een paar weken geleden nog: En? Krijg je rente terug van je doorlopend krediet? – en uit het aantal reacties op die blog lees ik af dat het onderwerp behoorlijk leeft.

Rob Goedhart: “Open die envelop!”

Valt de naam Interbank in de media, dan ben ik dus extra alert. Zoals nu: op InFinance lees ik een kop ‘Geldbelangen: Open die Interbank envelop!‘. Het gaat om een campagne van Rob Goedhart  van Geldbelangen – die mensen op het hart drukt om die post die ze van Interbank of een ander label van Crédit Agricole krijgen wél te openen.

Post openmaken, brief lezen

Loop de vergoeding niet mis

Er zit immers een compensatievoorstel in. Wie de enveloppe niet opent “kan een terugbetaling mislopen van honderden, duizenden en soms zelfs tienduizenden euro’s.” Prima dat hij daar de aandacht op vestigt natuurlijk.

Kop in het zand: post niet openmaken

Nu even niet verder over die compensatieregeling, ook niet over Interbank of doorlopende kredieten, maar over het openen van enveloppen. Het levert mij een flashback op naar de tijd dat ik me opwierp als budgetcoach. Dat heb ik niet heel lang gedaan, maar wat me enorm is bijgebleven is het kop-in-het-zand gedrag van mensen met geldproblemen.

Kop in het zand als een struisvogel

Bergen ongeopende enveloppen

Inderdaad: dat ze de post gewoon maar niet openen. De bergen ongeopende enveloppen die je aantreft – ik ben wel met een vuilniszak vol post naar huis gegaan om de boel te openen en sorteren, zodat ik goed kon bekijken hoe deze man ervoor stond.

Schulden gaan niet weg door ze te negeren

Het is een bekend verschijnsel, maar ik blijf me erover verbazen. Doen alsof een probleem niet bestaat zorgt er soms voor dat het weggaat, dat is waar. Alleen is dat niet van toepassing bij geldproblemen. Daar gaat het niet om emoties en gevoelens – die kunnen prima afzwakken als je ze een tijdje negeert. Onbetaalde rekeningen en schulden zijn harde feiten, cijfers, euro’s.  Die gaan niet weg. Die worden alleen maar erger.

Berg enveloppen ongeopende post schulden

Trek zo vroeg mogelijk aan de bel!

Ik kan niet vaak genoeg zeggen dat je bij geldproblemen het beste zo vroeg mogelijk aan de bel kunt trekken. Open kaart spelen met je schuldeisers en je stinkende best doen om hen zoveel mogelijk terug te betalen.

Hulp zoeken – Nederlandse Schuldhulproute

Hulp zoeken als je er zelf niet uitkomt, bij mensen om je heen of bij de instanties die daarvoor zijn. Check bijvoorbeeld de website van De Nederlandse Schuldhulproute – met als startpunt Geldfit.nl. Daar word je geholpen om de juiste weg te vinden naar schuldhulp. Of beter nog: om te voorkomen dat betalingsproblemen schuldzorgen worden.

Dus…. kop uit het zand, altijd je post openen (ook digitaal) en hulp zoeken bij betalingsproblemen!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek