Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 12 november 2020, 08:17 - Anneke Ranzato-Versloot
#zorgverzekering

De zorgpremies voor 2021 moeten na vandaag allemaal bekend zijn... dat wordt buffelen hier bij HomeFinance! We verwerken de nieuwe zorgpremies zo snel mogelijk in onze vergelijking van zorgverzekeringen, en tot gisteren waren er pas 3 premies voor komend jaar bekend. De deadline is ieder jaar op 12 november, dus alle andere verzekeraars zullen vandaag met hun premies gaan komen.

Op het allerlaatste moment

Ieder jaar verbaas ik me er weer over - hoe de verzekeraars op het allerlaatste moment hun premies bekendmaken. Het lijkt nu nog wel erger dan vorig jaar, maar dat denk ik ieder jaar. Op 8 november 2019 schreef ik Zorgpremies 2020 nog steeds een mysterie. Op dat moment waren in de tabel met premies dezelfde drie verzekeraars te zien als nu: DSW, Stad Holland en InTwente.

Zorgpremies 2021 vergelijken

Op het moment dat je dit leest staan er waarschijnlijk al meer.

Check de zorgpremies voor 2021

Grote zorgverzekeraars wachten zo lang mogelijk

De grote zorgverzekeraars wachten graag lang. Dat zal vast met concurrentie te maken hebben: wie vroeg met premies komt kan die niet meer aanpassen op wat de anderen doen. Vorig jaar was Menzis nog wel een dag vóór D-day, zie ik in m'n blog van 12 november 2019: Verraderlijke zorgpremies voor 2020. Dit jaar niet. De premies voor 2021 moeten dus vandaag allemaal binnenkomen...

Nieuwe vergelijking van zorgpremies!

We hebben onze vergelijking van zorgpremies dit jaar een opfrisser gegeven - de hele website trouwens. In de vergelijking zie je niet alleen de nieuwe premie voor 2021, maar ook de huidige premie én het verschil daartussen. 

Hoeveel stijgen de premies?

Zo kun je in één oogopslag zien wat er de verzekeraars met hun premie doen. Welke zorgpremies stijgen veel en welke minder? Zou er ook een dalende premie tussen zitten dit jaar?

Stijging zorgpremie 2021

Kijk - je ziet het al... terwijl ik dit schrijf is de vierde premie doorgevoerd - die van CZ staat er nu bij! Zo zal de tabel met zorgverzekeringen vandaag steeds verder gevuld worden met de premies voor 2021.

Totale premie vergelijken - inclusief aanvullende dekkingen

Nu gaat het bij een zorgverzekering voor de meeste mensen niet alleen om de premie voor de basisverzekering. Als je ook voor aanvullende dekkingen van je zorgkosten kiest gaat het om het totaal: de basispremie én die voor de aanvullende verzekering(en).

Voor het berekenen van je totale zorgpremie moet je eerst kiezen wat je dan precies wilt verzekeren. Vervolgens ga je de verzekeringen die aan jouw wensen voldoen met elkaar vergelijken. Deze vergelijking van de totale zorgpremies inclusief aanvullende dekkingen staat nu nog op 2020... even geduld nog, dan wordt dat natuurlijk ook 2021!

Totale zorgpremie berekenen - aanvullende dekkingen

Aan de slag met je zorgverzekering voor 2021?

Wij helpen je met info via onze Update Zorgverzekeringen!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.