Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Black Friday… onweerstaanbare aanbiedingen

IKEA doet Bring Back Friday - bij HomeFinance is alles gratis

IKEA doet Bring Back Friday – bij HomeFinance is alles gratis

Aankomende vrijdag is het Black Friday. Dat kan je bijna niet ontgaan, de aanbiedingen vliegen je nu al om de oren. Veel bedrijven vinden het zonde om maar één dag te stunten met megakortingen, dus doen ze dat een hele week. Of 10 dagen. Of alleen juist vóór Black Friday, met het idee de concurrentie dan voor te zijn. En sommige bedrijven doen juist bewust niet mee.

Black Friday bij IKEA

Vorig jaar schreef ik ook al een blog over Black Friday: tips om slim koopjes te scoren. Dat Decathlon toen niet meedeed, dat is zelfs bij me blijven hangen. Dit jaar is IKEA als rebel in het nieuws. Zij doen niet aan enorme kortingen op deze dag: ze maken er Bring Back Friday van.

Meubel inruilservice: IKEA als kringloopwinkel

Het eerste dat ik denk: terugbrengen doe je toch alleen als er iets niet in orde is met je aankoop? Dat blijkt bij IKEA wat anders te zitten. Ze hebben tegenwoordig een tweedehandswinkel: met de Meubel inruilservice kun je  gebruikte IKEA meubels terugbrengen, je krijgt er dan een waardebon voor. Met die bon kun je jouw nieuwe IKEA aankopen betalen. Het bedrag op jouw waardebon is ook het bedrag waarvoor een ander het vervolgens kan kopen. Een kringloopwinkel dus. Ik had nog helemaal niet meegekregen dat de blauw-gele Zweedse reus dit had ingevoerd!

Black Friday? Bring Back Friday!

De actie in Black Friday-tijd bij IKEA is dat ze de waardebon verdubbelen: van 24 november tot en met 3 december krijg je twee keer de waarde van het ingeleverde meubel. En die bon blijft eeuwig geldig, zodat je niet de winkel in rent om ‘m te besteden aan spullen die je niet nodig hebt.

Wat een geniaal systeem, vind je niet? Sowieso het kringloopgebeuren al… dat je gebruikte IKEA meubelen kunt terugbrengen en er nog iets voor krijgt ook. Ik heb weleens van die dingen op Marktplaats gezet omdat we ze niet meer konden gebruiken – maar sommige spullen raak je dan zelfs gratis niet kwijt. Zo zonde om ze dan bij het grof vuil te zetten, terwijl ze nog prima zijn! Slim dat ze daar met Black Friday aandacht voor vragen, lekker duurzaam.

Slim omgaan met Black Friday

Natuurlijk kijk ik ook graag nog even met je naar de manier waarop je het beste kunt omgaan met Black Friday. Het zal niet jouw bedoeling zijn om geld over de balk te smijten – en het hele concept nodigt daar wel toe uit.

Wachten met aankoop

Ben jij al een tijd aan het wachten met een grotere aankoop omdat je verwacht dat er in deze week wel een vette aanbieding zal zijn waarmee je dat goedkoper kunt scoren? Slim! Dan ga je niet kopen omdat het in de aanbieding is terwijl je het eigenlijk niet nodig hebt… je had al weloverwogen besloten dat je iets wilde aanschaffen en wacht gewoon op een hele scherpe prijs.

Black Friday super sale

Alléén kopen wat je al langer wilt hebben

De verleiding is enorm op Black Friday. De kortingspercentages vliegen je om de oren en geven je de indruk dat je dom bent als je er geen gebruik van maakt. Dat het enorm slim is om dat dus wél te doen. Je gaat dan heel gemakkelijk spullen kopen waar je nog niet eerder van bedacht had dat je ze wilde hebben. 

Blijf vergelijken

Ook op Black Friday geldt: blijf vergelijken. Eigenlijk zou je dat voor de artikelen die je zou willen aanschaffen al eerder gedaan moeten hebben. Dan weet je wat het normale prijsniveau is – want bedrijven willen nog weleens overdrijven met hun kortingen. Ze zetten dan de ‘van’ prijs gewoon hoger dan de eigenlijke normale prijs, waardoor de korting veel groter lijkt dan die in werkelijkheid is.

Meedoen als ondernemer

Voor ondernemers is het elk jaar weer de vraag: ga ik iets doen met Black Friday, of doe ik dat niet? Voor mijn Go-Kids regio’s ben ik wel bezig een actie in te richten. Dat is ook voor het eerst – vind het wel leuk om dat een keer uit te proberen. Dus mocht je een bedrijf hebben en aandacht willen van gezinnen in de regio’s Amsterdam, Zaanstreek-Waterland, Westfriesland of ’t Gooi… meld het even, dan stuur ik je de actie door!

Go-Kids Amsterdam

Black Friday voor geldzaken?

In de financiële wereld is Black Friday bij mijn weten geen ding. Zou het ook niet moeten zijn, want een hypotheek, lening of verzekering moet je niet in een opwelling aanschaffen. Daarbij moet niet met kortingen gesmeten worden of met tijdsdruk gewerkt worden.

Prijsacties not done

Prijsacties zijn sowieso not done bij geldzaken. Je zou kunnen bedenken dat je een voucher kunt kopen voor een hypotheekadvies met flinke korting ofzo. Maar ja, de adviseurs zijn al druk zat – die gaan echt geen megakortingen uitdelen om tegen een veel lager bedrag nóg meer hypotheekadviezen te moeten geven.

Altijd gratis vergelijken

De tip van vergelijken – zoals ik die voor Black Friday geef – geldt eigenlijk altijd, voor vrijwel alle dingen waar je geld aan uitgeeft. En zéker voor geldzaken, omdat die ontastbaar zijn. Bij HomeFinance verkopen we jou niets, je betaalt ons nergens voor. Je kunt bij ons altijd gratis vergelijken! Dus onze aanbiedingen voor Black Friday:

GRATIS hypotheekrentes vergelijken

GRATIS spaarrentes vergelijken

GRATIS zorgverzekeringen vergelijken

GRATIS leningen vergelijken

Oh ja… nog meer gratis: onze MailService!

Elke maand de laatste rentes en ontwikkelingen in je mail….

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek