Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Regels doorlopend krediet aangescherpt

Keuze valt steeds vaker op persoonlijke lening

Keuze valt steeds vaker op persoonlijke lening

De Vereniging van Financieringsondernemingen (VFN) zal per 1 mei 2019 een aantal wijzigingen doorvoeren in de VFN Gedragscode voor consumptieve kredietverlening. Vooral de regels rond het doorlopend krediet worden aangescherpt.

Looptijd doorlopend krediet ingeperkt & tussentijdse controles

Een belangrijke aanpassing is dat de looptijd van een doorlopend krediet beperkt wordt tot 15 jaar. Daarnaast zal gedurende de looptijd van een doorlopend krediet vaker worden getoetst of de lening nog aansluit bij de financiële situatie van de klant. Als dit niet meer het geval is, zal in overleg met de consument naar oplossingen worden gezocht.

Van Doorlopend Krediet naar Persoonlijke Lening

Deze maatregelen passen in de trend van de laatste tijd dat het doorlopend krediet in het verdomhoekje lijkt te zitten en dat bij het afsluiten van een lening steeds vaker gekozen wordt gekozen voor de leenvorm persoonlijke lening  en steeds minder voor het doorlopend krediet. Dat blijkt ook uit onderstaande cijfers van de VFN:
  2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017
Persoonlijke lening 266 320 244 279 362 562 1.061 1.642
Doorlopend krediet 1.719 1.845 1.127 969 938 1.041 958 678

Verstrekte persoonlijke leningen en doorlopende kredieten door VFN leden in 2010-2017 in Eur mio (bron: VFN)

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek