Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Persoonlijke lening wordt goedkoper

Interbank verlaagt leenrente tot onder de 4 procent

Interbank verlaagt leenrente tot onder de 4 procent

Zowel Interbank als Findio hebben vandaag de leenrente verlaagd. In beide gevallen gaat het om de rente op de leenvorm persoonlijke lening en geldt de verlaging alleen voor leenbedragen boven de 50.000 euro. De rente van Interbank gaat van 4,1 procent naar 3,9 procent terwijl de rente bij Findio daalt van 4,2 procent naar 4,1 procent.

Interbank biedt nu de laagste rente

Alhoewel het een beperkte verlaging is die alleen geldt voor hoge leenbedragen, is met name de verlaging van Interbank toch interessant. Dit is omdat Interbank de rente verlaagd heeft naar 3,9 procent. Hiermee biedt Interbank vanaf vandaag de laagste leenrente in de markt en staan ze samen met Freo aan de top van de vergelijkingen.

Meer concurrentie?

Opvallend is dat zowel Interbank als Findio een paar weken geleden ook al een renteverlaging hebben doorgevoerd. Dat is bijzonder omdat het aantal rentewijzigingen op de leenmarkt veel kleiner is dan bij sparen of hypotheken. Ook als we kijken naar de absolute rentes blijkt dat de leenrentes in de laatste jaren veel minder gedaald zijn dan de spaarrentes en hypotheekrentes. Het lijkt er echter op dat de concurrentie op de leenmarkt eindelijk ook toeneemt. We achten de kans daarom groot dat we in de komende tijd meer renteverlagingen zullen zien.

Persoonlijke lening wint van doorlopend krediet

Mochten andere kredietverstrekkers de rentes ook gaan verlagen, dan is de kans groot dat deze verlagingen plaats zullen vinden op de leenvorm persoonlijke lening en niet op het doorlopend krediet. Het doorlopend krediet wordt steeds minder interessant gemaakt. De regels worden strenger, de maximale leenbedragen voor het doorlopend krediet gaan bij verschillende kredietverstrekkers omlaag en de rentes worden hoger ten opzichte van de rente van de persoonlijke lening. Dat laatste is ook terug te zien in onderstaande grafiek waar de historische laagste rentes van deze 2 leenvormen weergegeven worden. Het gaat hierbij uitsluitend om leningen die wij in onze vergelijkingen opgenomen hebben of hadden. Duidelijk is dat voorheen het doorlopend krediet een lagere rente kende terwijl momenteel de rente op de persoonlijke lening veel lager is. Wij verwachten dat deze trend zich in de komende tijd zal voortzetten.

Doorlopend krediet = oranje  /  Persoonlijke lening = blauw

Bron: Lening.nl

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek