Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Steeds minder hypotheekachterstanden bij BKR

Nieuwste BKR Hypotheekbarometer toont verdere verbetering

Nieuwste BKR Hypotheekbarometer toont verdere verbetering

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) meldde afgelopen week in de nieuwste BKR Hypotheekbarometer dat er steeds minder mensen zijn met een grote betalingsachterstand op hun hypotheek. Dat waren er op 1 oktober 2018 nog 80.000.

Afname van 12% in achterstanden op hypotheken

Hypotheken worden bij pas bij het BKR geregistreerd als er al een achterstand is van minimaal 3 maanden. Voor die tijd zijn hypotheekachterstanden dus niet zichtbaar. In oktober 2017 waren er bijna 91.000 met zo’n lange achterstand, op 1 oktober 2018 nog ‘maar’ 80.000. Dat is een afname van ruim 12% in een jaar tijd.

Dieptepunt in 2015

In 2015 bereikte het aantal achterstanden een piek van ruim 113.000 huizenbezitters. Sinds dat moment daalt het cijfer steeds een beetje.BKR verwacht dat het aantal huiseigenaren met een problematische betalingsachterstand op hun hypotheek de komende tijd verder afneemt.

BKR Hypotheekbarometer derde kwartaal 2018

Nog steeds nieuwe ‘gevallen’

Het gaat dus steeds beter, maar er komen nog altijd nieuwe ‘gevallen’ bij: kredietnemers waarbij de hypotheekachterstand de grens van 3 maanden bereikt. Dat waren er in het afgelopen kwartaaal 1.750. Ook dit daalt: in het tweede kwartaal stopte de teller op bijna 2.100 en in het eerste kwartaal op ruim 2.600.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek