Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 13 november 2018, 18:05
#zorgverzekering

De zorgpremies voor 2019 zijn bekendgemaakt. De overheid sprak afgelopen september de verwachting uit dat de premies in 2019 met ongeveer 10 euro per maand zouden stijgen. Bij een aantal zorgverzekeraars is de stijging zelfs nog wat hoger uitgevallen, maar gemiddeld komt de stijging met ongeveer 6,50 euro per maand gelukkig toch wat lager uit. Nu alle premies bekendgemaakt zijn, is het een mooi moment om het net op te halen en te kijken welke zorgverzekeraar in 2019 de goedkoopste zorgverzekering aanbiedt.

Bij het kiezen van een zorgverzekering bepalen zaken als de hoogte van het eigen risico, wel of geen vrije zorgkeuze en wel of geen aanvullende verzekeringen voor een belangrijk deel de hoogte van de premie. Wij hebben daarom voor een aantal veelgekozen varianten de laagste premies voor 2019 op een rij gezet.

Direct zorgpremies vergelijken

Welke zorgverzekering kent de allerlaagste premie?

De goedkoopste zorgverzekering van 2019 wordt aangeboden door ZieZo (Zilveren Kruis). U betaalt in 2019 voor de Ziezo Selectief zorgverzekering een premie van 79,95 euro. Voor deze maandpremie krijgt u uiteraard alleen de basisverzekering en geldt een eigen risico van 885 euro.

Goedkoopste zorgverzekering - maximaal eigen risico

Hoe hoger het vrijwillige eigen risico, des te lager de premie. Het is dan ook logisch dat de laagste premies te vinden zijn als u kiest voor een maximaal eigen risico. In onderstaand overzicht ziet u de top 5 voor basisverzekeringen met een eigen risico van 885 euro en geen aanvullende verzekeringen.

Goedkoopste zorgverzekering 2019 bij maximaal eigen risico


De goedkoopste zorgverzekering - minimaal eigen risico

Een verhoogt eigen risico is niet voor iedereen verstandig. Meestal wordt gekozen voor een zorgverzekering met het standaard eigen risico van 385 euro. Hieronder ziet u de top 5 voor een basisverzekering met het minimale eigen risico en geen aanvullende verzekeringen.

Goedkoopste zorgverzekering 2019 bij minimaal eigen risico


Laagste premie bij vrije zorgkeuze

Veel mensen vinden het prettig om een zorgverzekering te hebben met vrije zorgkeuze. U kunt dan zelf bepalen bij welke zorgaanbieder u aanklopt. Deze keuzevrijheid heeft als nadeel dat de premie van de verzekering hoger is. Hieronder ziet u de top 5 voor een basisverzekering met vrije zorgkeuze (restitutie verzekering met het eigen risico van 385 euro).

Goedkoopste zorgverzekering 2019 met vrije zorgkeuze


Laagste premie inclusief aanvullende verzekeringen

Voor de basisverzekering geldt dat de dekking bij iedere verzekeraar in de basis gelijk is. Voor de aanvullende verzekering geldt dat niet. Iedere verzekeraar kan zelf bepalen wat wel of niet gedekt wordt en wat de premie is. Het is dan ook niet logisch om een laagste premie te bepalen van een zorgverzekering die bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. Om een zinvolle vergelijking te maken, moet u eerst voor u zelf bepalen welke dekkingen u wenst in uw aanvullende verzekering.

Handig: hulp bij het kiezen!

Nu is de premie uiteraard niet het enige waar u op moet letten bij het kiezen van een zorgverzekering. U doet er verstandig aan om ook goed te kijken naar gewenste dekkingen, wel of geen verhoogd eigen risico, de type polis en of u een aanvullende verzekering nodig heeft. Om u dit zorgseizoen te helpen kiezen, heeft Anneke Ranzato een blog geschreven. Via onderstaande link kunt u deze blog vinden.

Zorgverzekering kiezen in 2019

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.