Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering in 2019?

Een handig overzicht van de laagste zorgpremies bij de belangrijkste keuzemogelijkheden

Een handig overzicht van de laagste zorgpremies bij de belangrijkste keuzemogelijkheden

De zorgpremies voor 2019 zijn bekendgemaakt. De overheid sprak afgelopen september de verwachting uit dat de premies in 2019 met ongeveer 10 euro per maand zouden stijgen. Bij een aantal zorgverzekeraars is de stijging zelfs nog wat hoger uitgevallen, maar gemiddeld komt de stijging met ongeveer 6,50 euro per maand gelukkig toch wat lager uit. Nu alle premies bekendgemaakt zijn, is het een mooi moment om het net op te halen en te kijken welke zorgverzekeraar in 2019 de goedkoopste zorgverzekering aanbiedt.

Bij het kiezen van een zorgverzekering bepalen zaken als de hoogte van het eigen risico, wel of geen vrije zorgkeuze en wel of geen aanvullende verzekeringen voor een belangrijk deel de hoogte van de premie. Wij hebben daarom voor een aantal veelgekozen varianten de laagste premies voor 2019 op een rij gezet.

Direct zorgpremies vergelijken

Welke zorgverzekering kent de allerlaagste premie?

De goedkoopste zorgverzekering van 2019 wordt aangeboden door ZieZo (Zilveren Kruis). U betaalt in 2019 voor de Ziezo Selectief zorgverzekering een premie van 79,95 euro. Voor deze maandpremie krijgt u uiteraard alleen de basisverzekering en geldt een eigen risico van 885 euro.

Goedkoopste zorgverzekering – maximaal eigen risico

Hoe hoger het vrijwillige eigen risico, des te lager de premie. Het is dan ook logisch dat de laagste premies te vinden zijn als u kiest voor een maximaal eigen risico. In onderstaand overzicht ziet u de top 5 voor basisverzekeringen met een eigen risico van 885 euro en geen aanvullende verzekeringen.

Goedkoopste zorgverzekering 2019 bij maximaal eigen risico

De goedkoopste zorgverzekering – minimaal eigen risico

Een verhoogt eigen risico is niet voor iedereen verstandig. Meestal wordt gekozen voor een zorgverzekering met het standaard eigen risico van 385 euro. Hieronder ziet u de top 5 voor een basisverzekering met het minimale eigen risico en geen aanvullende verzekeringen.

Goedkoopste zorgverzekering 2019 bij minimaal eigen risico

Laagste premie bij vrije zorgkeuze

Veel mensen vinden het prettig om een zorgverzekering te hebben met vrije zorgkeuze. U kunt dan zelf bepalen bij welke zorgaanbieder u aanklopt. Deze keuzevrijheid heeft als nadeel dat de premie van de verzekering hoger is. Hieronder ziet u de top 5 voor een basisverzekering met vrije zorgkeuze (restitutie verzekering met het eigen risico van 385 euro).

Goedkoopste zorgverzekering 2019 met vrije zorgkeuze

Laagste premie inclusief aanvullende verzekeringen

Voor de basisverzekering geldt dat de dekking bij iedere verzekeraar in de basis gelijk is. Voor de aanvullende verzekering geldt dat niet. Iedere verzekeraar kan zelf bepalen wat wel of niet gedekt wordt en wat de premie is. Het is dan ook niet logisch om een laagste premie te bepalen van een zorgverzekering die bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. Om een zinvolle vergelijking te maken, moet u eerst voor u zelf bepalen welke dekkingen u wenst in uw aanvullende verzekering.

Handig: hulp bij het kiezen!

Nu is de premie uiteraard niet het enige waar u op moet letten bij het kiezen van een zorgverzekering. U doet er verstandig aan om ook goed te kijken naar gewenste dekkingen, wel of geen verhoogd eigen risico, de type polis en of u een aanvullende verzekering nodig heeft. Om u dit zorgseizoen te helpen kiezen, heeft Anneke Ranzato een blog geschreven. Via onderstaande link kunt u deze blog vinden.

Zorgverzekering kiezen in 2019

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek