Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Versoberen hypotheekrenteaftrek gaat door

Versnelde verlaging maximale aftrek hogere inkomens

Versnelde verlaging maximale aftrek hogere inkomens

De Tweede Kamer heeft gisteren het Belastingplan 2019 aangenomen, met daarin een snellere verlaging van de hypotheekrenteaftrek voor de hogere inkomens

Afbouw hypotheekrenteaftrek voor hogere inkomens

Bij een inkomen boven € 68.507 wordt het maximale tarief waartegen de hypotheekrente afgetrokken kan worden vanaf 2020 sneller verlaagd dan eerder gepland. Daardoor is de hypotheekrenteaftrek voor alle woningbezitters al vanaf 2023 maximaal 37,05%. Op dit moment is de aftrek bij een hoog inkomen nog 49,5%.

Verlaging eigenwoningforfait

Het plan van het kabinet is om met de opbrengst van deze maatregel een verlaging van het eigenwoningforfait door te voeren. Hier hebben alle woningbezitters voordeel van: de fiscale bijtelling voor het bezit van een eigen woning gaat omlaag. 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Reactie op: Jeroen van maandag november 19, 2018 15:20
    Met een afgelost huis gaat het dus met deze maatregel wel uitmaken, die gaan namelijk flink meer betalen.
    Aflossen wordt gestraft.

    VVD is oplichterij, maar mensen blijven erin trappen.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek