Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 25 september 2019, 09:33
#sparen

De spaarrentes blijven dalen. Vandaag verlagen zowel NIBC Direct als Yapi Kredi de spaarrentes op verschillende spaarrekeningen. De maximale spaarrente die je vanaf vandaag kunt krijgen op een spaarrekening zonder voorwaarden daalt naar 0,22%.

Nieuwe nummer 1: Knab

Tot vandaag bood NIBC Direct met 0,25% de hoogste spaarrente voor een spaarrekening zonder voorwaarden (vrij sparen). NIBC Direct heeft de rente echter verlaagd naar 0,2% waardoor Knab nu met 0,22% de hoogste spaarrente biedt bij deze populaire spaarvorm. Bij Knab is wel een betaalrekening verplicht. Wil je geen verplichte betaalrekening, dan biedt NIBC Direct nog steeds de hoogste rente. Yapi Kredi heeft de rente verlaagd van 0,2% naar 0,1% waarmee ze uit de top 10 vallen. De top 10 van hoogste spaarrente voor spaarrekeningen zonder voorwaarden ziet er nu als volgt uit:

Hoogste spaarrente vrij sparen 25 sept 2019

Bekijk de actuele top 10 hoogste spaarrente voor meerdere spaarvormen

Wanneer stopt de daling?

In onderstaande grafiek tonen we de hoogste spaarrente voor vrij sparen. Hier is te zien dat de spaarrente al sinds 2012 aan een flinke daling bezig is.

Historische spaarrente voor vrij sparen

De vraag is wanneer de daling stopt. Gaan we in Nederland een periode tegemoet van negatieve spaarrentes of blijven de rentes op of net boven de 0 procent? Een negatieve rente zal door veel spaarders niet geaccepteerd worden en wordt door veel specialisten als heel risicovol voor het bankwezen gezien. In Belgiƫ heeft de politiek daarom besloten om een negatieve spaarrente te verbieden. De kans dat een dergelijk verbod er in Nederland ook komt lijkt echter niet zo groot. Alhoewel Minister van Financiƫn Wopke Hoekstra een verbod niet uitsluit ziet hij grote nadelen bij een dergelijke stap.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.