Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Spaarrentes nog verder omlaag

Maximale spaarrente voor vrij sparen daalt naar 0,2%

Maximale spaarrente voor vrij sparen daalt naar 0,2%

De spaarrentes blijven dalen. Vandaag verlagen zowel NIBC Direct als Yapi Kredi de spaarrentes op verschillende spaarrekeningen. De maximale spaarrente die je vanaf vandaag kunt krijgen op een spaarrekening zonder voorwaarden daalt naar 0,22%.

Nieuwe nummer 1: Knab

Tot vandaag bood NIBC Direct met 0,25% de hoogste spaarrente voor een spaarrekening zonder voorwaarden (vrij sparen). NIBC Direct heeft de rente echter verlaagd naar 0,2% waardoor Knab nu met 0,22% de hoogste spaarrente biedt bij deze populaire spaarvorm. Bij Knab is wel een betaalrekening verplicht. Wil je geen verplichte betaalrekening, dan biedt NIBC Direct nog steeds de hoogste rente. Yapi Kredi heeft de rente verlaagd van 0,2% naar 0,1% waarmee ze uit de top 10 vallen. De top 10 van hoogste spaarrente voor spaarrekeningen zonder voorwaarden ziet er nu als volgt uit:

Hoogste spaarrente vrij sparen 25 sept 2019

Bekijk de actuele top 10 hoogste spaarrente voor meerdere spaarvormen

Wanneer stopt de daling?

In onderstaande grafiek tonen we de hoogste spaarrente voor vrij sparen. Hier is te zien dat de spaarrente al sinds 2012 aan een flinke daling bezig is.

Historische spaarrente voor vrij sparen

De vraag is wanneer de daling stopt. Gaan we in Nederland een periode tegemoet van negatieve spaarrentes of blijven de rentes op of net boven de 0 procent? Een negatieve rente zal door veel spaarders niet geaccepteerd worden en wordt door veel specialisten als heel risicovol voor het bankwezen gezien. In België heeft de politiek daarom besloten om een negatieve spaarrente te verbieden. De kans dat een dergelijk verbod er in Nederland ook komt lijkt echter niet zo groot. Alhoewel Minister van Financiën Wopke Hoekstra een verbod niet uitsluit ziet hij grote nadelen bij een dergelijke stap.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek