Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Meer belastingvrij spaargeld?

Vijlbrief overweegt verhoging heffingsvrije voet

Vijlbrief overweegt verhoging heffingsvrije voet

Misschien komt er een hoger belastingvrij bedrag voor de vermogensrendementsheffing in box 3. Staatssecretaris Vijlbrief zou dat graag zien en zou daar de verlaging van de winstbelasting voor bedrijven wel voor willen opgeven.

Belasting voor bedrijven en spaarders

Belastingvoordelen weghalen bij bedrijven…

In het kabinet worden de laatste puntjes op de i gezet van de Miljoenennota en het Belastingplan 2021 – september komt er immers aan. Daarbij wordt gekeken naar het terugdraaien van het eerder opgenomen belastingvoordeel voor bedrijven. Zelfs naar een verlaging van de renteaftrek voor vreemd vermogen, schrijft het FD.

…en doorgeven aan spaarders

Vijlbrief zou daarmee geld ‘vrijspelen’ voor iets extra’s op een ander front – waarbij hij graag een ruimere heffingsvrije voet voor de vermogensbelasting wil.

Spaargeld beschermen

Vermogensbelasting box 3 onder vuur

De belasting op vermogen in box 3 ligt al een tijd onder vuur, zeker nu spaarders nauwelijks nog rente krijgen over hun saldi. Een verhoging van het belastingvrije bedrag zou dit probleem kunnen verzachten.

Gratis op de hoogte blijven van alles rond sparen en belastingen?

Meld je aan voor de Update Sparen van onze HomeFinance MailService!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek