HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Groot aantal banken verlaagt hypotheekrente

Meer dan de helft van de banken verlaagt deze week de rente

Meer dan de helft van de banken verlaagt deze week de rente

Het is een tijdje wat rustiger geweest op het gebied van de hypotheekrentes. De rentes bewogen zich zijwaarts en het aantal rentewijzigingen was beperkt. Dat is deze week wel anders: meer dan de helft van de banken heeft deze week een rentewijziging doorgevoerd!

Als je alleen al kijkt naar gisteren en vandaag, dan zijn in 2 dagen tijd de rentes van liefst 20 hypotheekproducten (van de 51 die wij vergelijken) gewijzigd. Een duidelijke indicatie dat de concurrentie op de hypotheekmarkt toeneemt.

Rentewijzigingen hypotheekrente op 11 september 2020

Bron rentewijzigingen: ActueleRentestanden.nl

Bekijk de actuele hypotheekrentes

Rente omlaag

Aan het begin van de week voerde de Rabobank een kleine renteverhoging door op de kortste looptijden. Voor de rest zijn het deze week allemaal renteverlagingen. Vooral bij de langere looptijden worden de rentes verlaagd. In onderstaande grafiek hebben we de hypotheekrenteontwikkeling over 2020 (tot nu toe) op een rij gezet. Het gaat om de laagste rente voor een annuiteitenhypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Het gaat om de 10 jaars hypotheekrente, de 20 jaars hypotheekrente en de 30 jaars hypotheekrente.

In de grafiek valt duidelijk te zien dat de hypotheekrentes in het tweede kwartaal een dieptepunt hebben bereikt. Mede vanwege de coronacrisis zagen we in de maanden daarna de rentes oplopen. Rond juni zagen we deze stijging stokken en de laatste tijd zijn de rentes weer aan een daling bezig. Het all-time low niveau van eerder dit jaar hebben we nog niet bereikt, maar bij de langste looptijden scheelt het niet meer veel.

Komende tijd

De verwachting is dat de rentes in de komende tijd nog wat verder zullen dalen. Voor volgende week zijn de eerste rentedalingen al weer bekendgemaakt, maar ook als we wat langer vooruitkijken, is de verwachting van de meeste experts dat de trend voor de komende tijd omlaag zal zijn. Grote dalingen worden daarbij voorlopig niet verwacht, maar wij achten de kans groot dat de rente in de komende maanden op een aantal looptijden een nieuwe all-time low zal bereiken.

Op de hoogte blijven van alles rondom hypotheken en de huizenmarkt?

Met onze maandelijkse Update Hypotheken – gratis in je mailbox – ben je altijd bij!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen