Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Cijfers voor je zorgpolis in 2021

Wat kost je zorgverzekering in het nieuwe jaar?

Wat kost je zorgverzekering in het nieuwe jaar?

Op Prinsjesdag zijn er met de Miljoenennota talloze cijfers gepresenteerd die laten zien hoe het kabinet het komende jaar financieel wil inrichten. Cijfers over allerlei onderwerpen, waaronder de zorgverzekeringen.

Kosten zorg in 2021

Bij zorgkosten draait het om meer dan alleen de premie voor je polis. Ook de inkomensafhankelijke bijdrage is van belang, net als het eigen risico en de dekking van de basis zorgverzekering.

Zorgkosten

Stijging rekenpremie zorgverzekeringen

Vorige week kwam al naar buiten dat het waarschijnlijk zou meevallen met de stijging van de zorgpremie in 2021. De angst voor een forse stijging van de premie door alle corona-zorgkosten leek ongegrond, er werd een verhoging genoemd van € 62 per jaar. Afgelopen dinsdag bleek dit zelfs nog iets lager uit te pakken: de rekenpremie stijgt met € 59 op jaarbasis.

Inkomensafhankelijke bijdrage stijgt

We betalen niet alleen aan zorg via onze ziektekostenverzekering. Over ons inkomen betalen we een inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringwet (Zvw). Deze bijdrage stijgt met 0,3%: voor werknemers van 6,7% naar 7,0% en voor ondernemers/gepensioneerden van 5,45% naar 5,75%. 

Eigen risico blijft gelijk

Dat het verplichte eigen risico van €385 ongewijzigd blijft is geen verrassing: dit bedrag is immers bevroren tot 2022. Wat we volgend jaar mogen verwachten van de mededelingen op Prinsjesdag over het eigen risico – dat wordt afwachten.

Premie zorgverzekering 2021

Dekking basisverzekering: extra zorg bij corona

De rekenpremie voor de basis zorgverzekering gaat dus beperkt omhoog. Hoe zit het met de dekking? De aanpassingen in het basispakket zijn zo te zien beperkt. Wel is er een ruimere dekking opgenomen voor (ex-)coronapatiënten die te maken hebben met langdurige klachten. Denk hierbij aan vermoeidheid, verlies in spierkracht of benauwdheid. Voor hen is er extra paramedische zorg gedekt binnen de basisverzekering: fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie en dieetadvies.

Zorgverzekeringen vergelijken

Met het bekendmaken van de rekenpremie voor 2021 (€ 1.473) is er nog niets duidelijk over de premie die we gaan betalen voor onze zorgverzekering. Die premie wordt niet bepaald door de overheid, dat doen de verzekeraars ieder voor zichzelf.

Deadline 12 november

De deadline ligt op 12 november: alle zorgverzekeraars moeten dan hun premies voor 2021 gepubliceerd hebben. Vanzelfsprekend vermelden wij elke nieuwe premie zodra die bekend is in onze vergelijking van zorgverzekeringen.

Zorgpremies vergelijken

Ontwikkelingen bij de zorgverzekeringen op de voet volgen?

Meld je direct aan voor de gratis Update Zorgverzekeringen van onze MailService!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek