Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Stad Holland verhoogt zorgpremie met 54 euro

Zorgpremie stijgt bij Stad Holland minder dan voorspelling kabinet

Zorgpremie stijgt bij Stad Holland minder dan voorspelling kabinet

Stad Holland is na DSW / InTwente (die behoren tot hetzelfde concern) de tweede zorgverzekeraar die de premies voor 2021 bekendgemaakt heeft. De premie voor de basisverzekering met het standaard eigen risico van 385 euro stijgt met 4,50 euro per maand. Met deze stijging van 54 euro per jaar zijn de klanten van Stad Holland in 2021 3,5 procent duurder uit dan in 2020.

Premies bij hoger eigen risico

Stad Holland heeft niet alleen de premie bekendgemaakt bij het standaard eigen risico van 385 euro, maar ook de premies als de klant ervoor kiest om het eigen risico te verhogen. In onderstaande tabel hebben wij de premies van 2021 voor alle eigen risico’s op een rij gezet. Je vindt in dezelfde tabel ook de premies van de voorgaande jaren zodat eenvoudig te zien is hoeveel de premies omhoog gegaan zijn.

Stijging minder groot dan DSW en verwachting kabinet

De premiestijging bij Stad Holland is minder groot dan bij DSW. En ook minder groot dan de 4,2 procent waar het kabinet gemiddeld vanuit gaat. Maar niet alleen de verandering ten opzichte van vorig jaar is interessant: de meeste Nederlanders zullen meer interesse hebben in het premiebedrag zelf. En dan is Stad Holland nog steeds duurder dan DSW / InTwente.

Bekijk de zorgpremies die al bekendgemaakt zijn

Meeste zorgverzekeraars wachten tot 12 november

Zorgverzekeraars hebben tot 12 november (uiterlijk 23.59 uur) om de zorgpremies voor 2021 bekend te maken. Veel premies zullen ook pas op die dag bekendgemaakt worden. Zodra alle premies bekend zijn, kun je op HomeFinance.nl de premies incl. aanvullende verzekeringen berekenen en vergelijken.

Zullen we je een reminder sturen als je kunt gaan vergelijken?

Meld je aan voor onze gratis mails: Update Zorgverzekeringen!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek