Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 3 november 2020, 16:25
#zorgverzekering

Stad Holland is na DSW / InTwente (die behoren tot hetzelfde concern) de tweede zorgverzekeraar die de premies voor 2021 bekendgemaakt heeft. De premie voor de basisverzekering met het standaard eigen risico van 385 euro stijgt met 4,50 euro per maand. Met deze stijging van 54 euro per jaar zijn de klanten van Stad Holland in 2021 3,5 procent duurder uit dan in 2020.

Premies bij hoger eigen risico

Stad Holland heeft niet alleen de premie bekendgemaakt bij het standaard eigen risico van 385 euro, maar ook de premies als de klant ervoor kiest om het eigen risico te verhogen. In onderstaande tabel hebben wij de premies van 2021 voor alle eigen risico's op een rij gezet. Je vindt in dezelfde tabel ook de premies van de voorgaande jaren zodat eenvoudig te zien is hoeveel de premies omhoog gegaan zijn.

Stijging minder groot dan DSW en verwachting kabinet

De premiestijging bij Stad Holland is minder groot dan bij DSW. En ook minder groot dan de 4,2 procent waar het kabinet gemiddeld vanuit gaat. Maar niet alleen de verandering ten opzichte van vorig jaar is interessant: de meeste Nederlanders zullen meer interesse hebben in het premiebedrag zelf. En dan is Stad Holland nog steeds duurder dan DSW / InTwente.

Bekijk de zorgpremies die al bekendgemaakt zijn

Meeste zorgverzekeraars wachten tot 12 november

Zorgverzekeraars hebben tot 12 november (uiterlijk 23.59 uur) om de zorgpremies voor 2021 bekend te maken. Veel premies zullen ook pas op die dag bekendgemaakt worden. Zodra alle premies bekend zijn, kun je op HomeFinance.nl de premies incl. aanvullende verzekeringen berekenen en vergelijken.

Zullen we je een reminder sturen als je kunt gaan vergelijken?

Meld je aan voor onze gratis mails: Update Zorgverzekeringen!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.