Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Autoschade regelen wordt makkelijker

Benadeelde kan schade straks bij eigen verzekeraar claimen

Benadeelde kan schade straks bij eigen verzekeraar claimen

Autoverzekeraars hebben een nieuwe regeling afgesproken over het verhalen van schade bij een ongeluk op de tegenpartij. Na het ingaan van de regeling kan de benadeelde zijn schade claimen bij zijn eigen verzekeraar, die dat dan verhaalt op de verzekeraar van de veroorzaker. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft hiervoor toestemming gegeven.

Schade vergoed door WA-autoverzekering

Iedere autobezitter in Nederland is verplicht om ten minste een WA-autoverzekering te hebben. Die dekt de schade die met de auto wordt toegebracht aan anderen, daarvoor is de eigenaar van de auto wettelijk aansprakelijk (WA). De benadeelde moet op dit moment die schade verhalen bij de verzekeraar van de veroorzaker.

Autoschade regelen wordt makkelijker

Benadeelde kan schade verhalen bij eigen verzekeraar

Na het ingaan van de nieuwe regeling kan de benadeelde zijn schade claimen bij zijn eigen verzekeraar. Die gaat het uitbetaalde bedrag dan verhalen bij de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval. De consument mag zelf kiezen bij wie hij de schade wil claimen.

Schadeverzekeraars openen een nieuwe route voor consumenten met een WA-verzekering om motorrijtuigschade te verhalen. Dit kan gedoe en ergernis bij consumenten verminderen over schade aan hun voertuig die door anderen is toegebracht. Dat juichen we toe. Consumenten moeten wel de vrijheid houden om rechtstreeks de schade bij de aansprakelijke verzekeraar te verhalen.


De nieuwe regeling gaat naar verwachting halverwege 2021 in – zo meldt het Verbond van Verzekeraars

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen bij geldzaken?

Meld je aan voor de Updates van onze gratis MailService!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek