HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Autoschade regelen wordt makkelijker

Benadeelde kan schade straks bij eigen verzekeraar claimen

Benadeelde kan schade straks bij eigen verzekeraar claimen

Autoverzekeraars hebben een nieuwe regeling afgesproken over het verhalen van schade bij een ongeluk op de tegenpartij. Na het ingaan van de regeling kan de benadeelde zijn schade claimen bij zijn eigen verzekeraar, die dat dan verhaalt op de verzekeraar van de veroorzaker. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft hiervoor toestemming gegeven.

Schade vergoed door WA-autoverzekering

Iedere autobezitter in Nederland is verplicht om ten minste een WA-autoverzekering te hebben. Die dekt de schade die met de auto wordt toegebracht aan anderen, daarvoor is de eigenaar van de auto wettelijk aansprakelijk (WA). De benadeelde moet op dit moment die schade verhalen bij de verzekeraar van de veroorzaker.

Autoschade regelen wordt makkelijker

Benadeelde kan schade verhalen bij eigen verzekeraar

Na het ingaan van de nieuwe regeling kan de benadeelde zijn schade claimen bij zijn eigen verzekeraar. Die gaat het uitbetaalde bedrag dan verhalen bij de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval. De consument mag zelf kiezen bij wie hij de schade wil claimen.

Schadeverzekeraars openen een nieuwe route voor consumenten met een WA-verzekering om motorrijtuigschade te verhalen. Dit kan gedoe en ergernis bij consumenten verminderen over schade aan hun voertuig die door anderen is toegebracht. Dat juichen we toe. Consumenten moeten wel de vrijheid houden om rechtstreeks de schade bij de aansprakelijke verzekeraar te verhalen.


De nieuwe regeling gaat naar verwachting halverwege 2021 in – zo meldt het Verbond van Verzekeraars

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen bij geldzaken?

Meld je aan voor de Updates van onze gratis MailService!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen