Search
Close this search box.

Zorgpremies 2021 bekend: waar vind je de laagste premie?

Welke zorgverzekaar biedt in 2021 de goedkoopste zorgverzekering?

Welke zorgverzekaar biedt in 2021 de goedkoopste zorgverzekering?

De zorgpremies voor 2021 zijn bekend. Voor de meeste zorgverzekeringen gaat de premie behoorlijk omhoog, gemiddeld 5 euro per maand. Maar er zijn ook situaties waarbij de premie in 2021 juist wat lager uitvalt. In dit artikel beantwoorden we de vraag: waar vind je de laagste zorgpremie voor 2021? Dus welke zorgverzekeraar biedt volgend jaar de goedkoopste zorgverzekering aan? Hierbij kijken we puur naar de basisverzekeringen omdat deze qua dekking gelijk zijn.

Bereken je eigen zorgpremie voor 2021

De goedkoopste zorgverzekering

De voordeligste zorgverzekering in 2021 wordt aangeboden door ZEKUR. Bij ZEKUR kun je jezelf al voor 85,95 euro per maand verzekeren. Hieronder tonen wij de top 5 goedkoopste basisverzekeringen voor 2021.

Laagste zorgpremie 2021

De scherpste premie bij ZEKUR is maar liefst 62 euro lager dan de premie van de duurste basisverzekering voor 2021: de Eigen Keuze Zorgverzekering van de Amersfoortse. Voor deze basisverzekering betaal je in 2021 liefst 147.95 per maand. Dit is echter wel appels met peren vergelijken. Bij de Amersfoortse heb je vrije zorgkeuze (restitutieverzekering) en is je eigen risico 385 euro. Bij ZEKUR gaat het om een naturapolis (geen vrije zorgkeuze) en is het eigen risico 885 euro. Dat geldt voor alle 5 verzekeringen hierboven: het betreft allemaal naturapolissen met het maximale eigen risico van 885 euro.

Om een wat eerlijker vergelijking te maken, zullen we daarom hieronder wat meer inzoomen op bepaalde kenmerken van de zorgverzekering.

Goedkoopste zorgverzekering, eigen risico 385 euro

De meeste mensen kiezen voor het standaard “vrijwillige” eigen risico van 385 euro. Ook dan biedt ZEKUR de laagste premie. Met 105,95 euro is de premie echter wel een stuk hoger dan als je een eigen risico van 885 euro kiest. Hieronder de top 5 laagste premie bij een eigen risico van 385 euro.

Vrije zorgkeuze, eigen risico 385 euro

In de toplijstjes hierboven vind je alleen zogenaamde naturapolissen terug. Dat zijn zorgverzekeringen waarbij je als verzekerde geen vrije zorgkeuze hebt. Bij een restitutiepolis mag je wel zelf je arts en andere zorgverleners kiezen zonder dat dit invloed heeft op de vergoeding die je ontvangt van je zorgverzekeraar. Je hebt dus een ruimere keuze wat leidt tot een hogere zorgpremie. Best veel mensen vinden een vrije zorgkeuze belangrijk. Hieronder tonen wij de laagste zorgpremies voor 2021, uitgaande van alleen restitutiepolissen.

Restitutiepolis, 385 euro eigen risico

Hieronder de top 5 restitutiepolissen met een minimaal eigen risico van 385 euro.

Laagste zorgpremies bij restitutieverzekeringen 385 euro eigen risico

Restitutiepolis, 885 euro eigen risico

Hieronder de top 5 restitutiepolissen met een maximaal eigen risico van 885 euro.

Laagste zorgpremie restitutieverzekering 885 eigen risico

Conclusie: eerst keuzes maken, dan vergelijken

Het lijkt een simpele vraag: waar vind je de laagste zorgpremie voor 2021? Maar als je er wat dieper induikt, blijkt dat het antwoord op deze vraag eigenlijk afhangt van een paar belangrijke keuzes. Alleen bij de keuze van de basisverzekering geldt al dat je eerst moet bepalen welk eigen risico je acceptabel vindt en daarnaast welk type zorgverzekering (vrije zorgkeuze of niet) je wilt. Een keuze die daar dan bijkomt, is of je de dekking van de basisverzekering voldoende vindt of dat het verstandig is om die dekking uit te breiden met aanvullende verzekeringen. 

Wil je hulp bij deze keuzes, check dan dit stappenplan bij het overstappen van de zorgverzekering.

Duidelijk welke voorwaarden je zoekt? Dan vergelijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek