Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huizenprijzen weer bijna 9% omhoog

Weer meer huizen verkocht, jonge kopers stellen uit

Weer meer huizen verkocht, jonge kopers stellen uit

De huizenprijzen stijgen door. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft bekendgemaakt wat er in november gebeurd is met het prijsniveau van koopwoningen. Dat is bijna 9% gestegen ten opzichte van november 2019. 

Stijging iets minder dan in oktober

De stijging is iets lager dan een maand geleden. In oktober stegen de huizenprijzen ten opzichte van een jaar eerder met 9,1%, de grootste stijging sinds twee jaar.

Prijsontwikkeling huizenmarkt tot en met november 2020

Groei aantal verkochte woningen

Ook het aantal woningen dat verkocht werd is verder gestegen. Uit cijfers van het Kadaster blijkt dat er in november 18.449 woningtansacties waren – dat is bijna 1% meer dan een jaar eerder. Tot en met november werden er in 2020 209.303 huizen verkocht – bijna 7% dan in de eerste 11 maanden van 2019.

Extreem lage hypotheekrente

Dit alles kunnen we voor een groot deel terugvoeren op de extreem lage hypotheekrente. Door die nog steeds verder dalende rente kunnen aspirant-huizenkopers steeds hogere bedragen lenen voor de aankoop van een woning. De lage hypotheekrente houdt de maandlasten behapbaar, ook is de prijs van het huis hoog.

Check de actuele hypotheekrente

Jonge huizenkopers stellen overdracht uit

In november waren er ruim 30% minder huizenkopers tot 35 jaar dan in oktober, blijkt uit de cijfers van het Kadaster. Daaraan zien we dat jonge huizenkopers – tot 35 jaar – massaal hun aankoop uitstellen om te profiteren van de overdrachtsbelasting die voor hen vervalt vanaf januari 2021. 

Hoe zit dat precies?

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen op de huizenmarkt?

Meld je aan voor onze HomeFinance MailService!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek