Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 22 december 2020, 09:46
#huizenmarkt

De huizenprijzen stijgen door. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft bekendgemaakt wat er in november gebeurd is met het prijsniveau van koopwoningen. Dat is bijna 9% gestegen ten opzichte van november 2019. 

Stijging iets minder dan in oktober

De stijging is iets lager dan een maand geleden. In oktober stegen de huizenprijzen ten opzichte van een jaar eerder met 9,1%, de grootste stijging sinds twee jaar.

Prijsontwikkeling huizenmarkt tot en met november 2020

Groei aantal verkochte woningen

Ook het aantal woningen dat verkocht werd is verder gestegen. Uit cijfers van het Kadaster blijkt dat er in november 18.449 woningtansacties waren - dat is bijna 1% meer dan een jaar eerder. Tot en met november werden er in 2020 209.303 huizen verkocht - bijna 7% dan in de eerste 11 maanden van 2019.

Extreem lage hypotheekrente

Dit alles kunnen we voor een groot deel terugvoeren op de extreem lage hypotheekrente. Door die nog steeds verder dalende rente kunnen aspirant-huizenkopers steeds hogere bedragen lenen voor de aankoop van een woning. De lage hypotheekrente houdt de maandlasten behapbaar, ook is de prijs van het huis hoog.

Check de actuele hypotheekrente

Jonge huizenkopers stellen overdracht uit

In november waren er ruim 30% minder huizenkopers tot 35 jaar dan in oktober, blijkt uit de cijfers van het Kadaster. Daaraan zien we dat jonge huizenkopers - tot 35 jaar - massaal hun aankoop uitstellen om te profiteren van de overdrachtsbelasting die voor hen vervalt vanaf januari 2021. 

Hoe zit dat precies?

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen op de huizenmarkt?

Meld je aan voor onze HomeFinance MailService!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.