Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogConsumentenbond: informatie Belastingdienst schiet tekort
De Consumentenbond geeft aan dat consumenten mogelijk veel geld mislopen doordat ze niet de toeslagen claimen waar ze recht op hebben. Dat komt in de ogen van de bond door gebrekkige informatie van de Belastingdienst.
De regels rondom het kindgebonden budget en de huurtoeslag zijn per 1 januari 2020 aangepast. Daardoor hebben veel meer mensen dan daarvoor recht op een overheidsbijdrage in de kosten die ze maken voor hun kinderen of hun huurwoning.
Voor het kindgebonden budget geldt dat het maximale inkomen om voor die toeslag per 1 januari 2020 behoorlijk gestegen is. Het logische gevolg daarvan was dat veel meer ouderparen recht kregen op die bijdrage van de overheid. Volgens de Consumentenbond gaat het om ruim 300.000 stellen die gemiddeld € 610 konden krijgen aan kindgebonden budget in 2020. Veel van hen hebben hier geen gebruik van gemaakt.
Ook bij de huurtoeslag geldt dat meer mensen hierop recht hebben sinds 1 januari 2020. Voorheen gold een harde grens voor het wel of niet recht hebben op deze verzachting voor de maandelijkse huur. Inmiddels is het zo dat het recht op huurtoeslag niet in één keer wegvalt als je meer verdient dan de grens. De toeslag wordt nu langzaam afgebouwd naarmate het inkomen hoger is. Dat zorgt ervoor dat veel meer mensen nu recht hebben op huurtoeslag. Ook hier geldt dat lang niet alle huurders dit weten en veel van hen daardoor geld mislopen - tot wel € 2.000 per jaar.
De Consumentenbond wijt de misgelopen toeslagen aan gebrekkige informatie vanuit de Belastingdienst.
De Belastingdienst geeft aan 124.400 brieven te hebben gestuurd naar mensen die in 2020 mogelijk voor het eerst in aanmerking zouden komen voor een toeslag. In de ogen van de bond maakte die brief niet duidelijk om welke (grote) bedragen het gaat. Bovendien zouden brieven niet altijd bij de juiste mensen aankomen.
Wat nu als consumenten vorig jaar recht hadden op een toeslag, maar deze niet hebben aangevraagd? Is het recht dan verspeeld? Gelukkig niet. Zij kunnen hun toeslagen alsnog met terugwerkende kracht aanvragen.
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.