Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hypotheekrente populaire renteperioden verder omlaag

Nieuwe records voor 20 en 30 jaars hypotheekrente na renteverlaging Allianz

Nieuwe records voor 20 en 30 jaars hypotheekrente na renteverlaging Allianz

De hypotheekrentes zijn al een hele tijd aan een spectaculaire daling bezig. En die daling zet begin deze week nog even door. Allianz verlaagt per vandaag de hypotheekrentes waardoor ze voorlopig de scherpste rentes aanbieden voor diverse rentevaste perioden. De renteverlaging leidt direct tot nieuwe laagterecords op de lange rentelooptijden.

Een lineaire hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) waarbij de rente voor 20 jaar vast wordt gezet – de meest populaire rentevaste periode van dit moment – is vanaf vandaag al mogelijk vanaf 1.14%! Kies je voor een renteperiode van 30 jaar, dan geldt bij Allianz nu een rente van 1,46%. Kies je niet voor een lineaire hypotheek maar voor een annuiteitenhypotheek, dan is de rente bij Allianz 1 honderdste hoger.

Laagste hypotheekrentes vergelijken

Andere risicoklassen

Vrijwel altijd geldt dat de hypotheekrente het laagst is bij een hypotheek met NHG. Maar niet iedereen komt in aanmerking voor NHG. Bij een hypotheek zonder NHG is de rente afhankelijk van de zogenaamde Loan To Value (LTV). Dit is de verhouding tussen het hypotheekbedrag en de waarde van de woning. Zo is bij een hypotheekbedrag van 180.000 euro en een woningwaarde van 200.000 euro de LTV 90% (180.000 / 200.000). Hoe lager de LTV, des te lager het risico van de bank en dus ook des te lager de hypotheekrente.

Hieronder vindt u een overzicht van de laagste hypotheekrentes van dit moment voor de meest gekozen renteperioden, de meest gekozen hypotheekvorm (annuiteitenhypotheek) en bij bestaande bouw (dus geen nieuwbouw). Voor vrijwel alle combinaties van renteperiode en LTV geldt dat de rente nog nooit zo laag is geweest als vandaag.

Renteperiode NHG LTV 60% LTV 80% LTV 100%
1 jaar vast 0,70 % 0,75 % 0,85 % 1,15 %
5 jaar vast 0,75 % 0,90 % 1,00 % 1,30 %
10 jaar vast 0,86 % 0,98 % 1,13 % 1,33 %
15 jaar vast 1,03 % 1,18 % 1,33 % 1,58 %
20 jaar vast 1,15 % 1,32 % 1,49 % 1,72 %
30 jaar vast 1,47 % 1,63 % 1,74 % 2,04 %

Overzicht hypotheekrentes per risicoklasse en looptijd

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek