Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

ABN AMRO doorlopend krediet: geld terug

Compensatie voor te hoge rente op Flexibel Krediet

Compensatie voor te hoge rente op Flexibel Krediet

ABN Amro heeft jarenlang te hoge rentes in rekening gebracht voor haar doorlopende kredieten. Klachtenbureau Kifid heeft geoordeeld dat de bank de teveel betaalde rente aan haar Flexibel Krediet-klanten moet terugbetalen.

Rente doorlopend krediet moet meebewegen

Gisteren heeft de Commissie van Beroep van het klachteninstituut voor de financiële dienstverlening Kifid zich uitgesproken over een klacht van een klant over het doorlopend krediet van ABN AMRO.

Variabele rente in lijn met marktrente

De rente van deze leenvorm is variabel, maar bewoog niet met de marktrentes mee naar beneden. De Geschillencommissie had al eerder geoordeeld dat dit wel had gemoeten en sommeert de bank nu om de teveel geïnde rente terug te betalen. ABN AMRO ging hiertegen in hoger beroep, maar de Commissie van Beroep is het met de Geschillencommissie eens.

Leningen vergelijken

Miljoenenclaim wegens teveel betaalde rente Flexibel Krediet

Dit is een tegenvaller voor ABN AMRO. Het gaat in deze zaak om één individuele klant, maar met deze klant zijn er nog tienduizenden die in de bewuste periode een doorlopend krediet hadden bij de bank. De kans is groot dat ABN AMRO een miljoenenclaim tegemoet kan zien. 

Uitspraak Commissie van Beroep Kifid

Vergelijkbaar met Crédit Agricole (Interbank)

Het is een soortgelijke situatie als die van Crédit Agricole. Deze kredietverstrekker met de labels Interbank, Ribank, Findio, De Nederlandse Voorschotbank en Intermediaire Voorschotbank werd door het Kifid terechtgewezen en moest haar klanten compenseren. Daarvoor heeft de bank 123 miljoen euro gereserveerd.

Teveel betaalde rente terugbetalen

De compensatie door Crédit Agricole is in volle gang en roept veel vragen en discussie op – getuige de vele reacties bij het artikel hierover op HomeFinance.nl. Het lijkt erop dat ABN AMRO ook deze route moet gaan afleggen: het compenseren van klanten met een doorlopend krediet die jarenlang teveel rente hebben betaald.  

ABN AMRO ‘bestudeert de uitspraak’

ABN AMRO zelf heeft nog niet gereageerd op de uitspraak van het Kifid. Ze geven aan dat ze de ‘uitspraak zorgvuldig bestuderen‘ en nog niet weten welke vervolgstappen ze nemen en wat de gevolgen hiervan zijn voor hun klanten met een doorlopend krediet.

Update over de vervolgstappen

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen bij leningen?

We sturen je graag onze Update Lenen in de mail!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

  1. Reactie op: R de Bas van maandag maart 8, 2021 07:34
    Ja, heb ik ook, ze hebben ook deze rente niet aangepast voertuig met nette pakjes,aanpakken die hap!

  2. Reactie op: R. Hendriksen van maandag maart 8, 2021 10:04
    Ja volgens mij gaat het erom dat je een flex krediet hebt of had. Je kunt je collectief aanmelden via ‘consumentenbond claim service’ no cure no pay

  3. Reactie op: Peter van dinsdag september 7, 2021 23:15
    Goede vraag… daar heb ik inderdaad niets over gelezen! Ik zeg: bel je accountmanager en vraag het!

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek