Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

DSB-hypotheken verhuizen naar NIBC

Eindelijk onderdak voor hypotheekklanten DSB

Eindelijk onderdak voor hypotheekklanten DSB

De hypotheken die ooit bij DSB Bank afgesloten zijn en nog lopen verhuizen naar de Haagse zakenbank NIBC. Het gaat om ruim 17.000 hypotheken.

Lopende hypotheken na faillissement DSB

Na het faillissement van DSB Bank moest er iets gebeuren met de uitstaande leningen. Ze werden ondergebracht bij de beheerinstelling Finqus – een tijdelijke oplossing. Finqus is geen hypotheekverstrekker en kan de hypotheken van de oud-DSB-klanten daardoor niet optimaal beheren.

NIBC blij met groei

NIBC verstrekt al jaren hypotheken en is daarmee een betere oplossing voor de lopende DSB-hypotheken. De bank wil de hypothekenportefeuille uitbreiden – deze overname past bij die ambitie: 

Deze overname sluit goed aan bij ons bestaande productenaanbod en past perfect in onze strategie om het hypothekenboek verder uit breiden.

Goedkeuring toezichthouders

De overname moet nog goedgekeurd worden door De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Zodra deze toezichthouders hun fiat hebben gegeven kan de overdracht van de hypotheken uitgevoerd worden. De verwachting is dat dit in de loop van de tweede helft van dit jaar zal zijn. 

Afronding faillissement DSB Bank

Deze overdracht zet de weg open naar de afronding van het faillissement van DSB Bank. Dit traject loopt al sinds oktober 2009, toen de bank over de kop ging.

Ontwikkelingen op de hypotheekmarkt bijhouden?

Meld je aan voor onze maandelijkse Update Hypotheken in je mail!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek