HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

DSB-hypotheken verhuizen naar NIBC

Eindelijk onderdak voor hypotheekklanten DSB

Eindelijk onderdak voor hypotheekklanten DSB

De hypotheken die ooit bij DSB Bank afgesloten zijn en nog lopen verhuizen naar de Haagse zakenbank NIBC. Het gaat om ruim 17.000 hypotheken.

Lopende hypotheken na faillissement DSB

Na het faillissement van DSB Bank moest er iets gebeuren met de uitstaande leningen. Ze werden ondergebracht bij de beheerinstelling Finqus – een tijdelijke oplossing. Finqus is geen hypotheekverstrekker en kan de hypotheken van de oud-DSB-klanten daardoor niet optimaal beheren.

NIBC blij met groei

NIBC verstrekt al jaren hypotheken en is daarmee een betere oplossing voor de lopende DSB-hypotheken. De bank wil de hypothekenportefeuille uitbreiden – deze overname past bij die ambitie: 

Deze overname sluit goed aan bij ons bestaande productenaanbod en past perfect in onze strategie om het hypothekenboek verder uit breiden.

Goedkeuring toezichthouders

De overname moet nog goedgekeurd worden door De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Zodra deze toezichthouders hun fiat hebben gegeven kan de overdracht van de hypotheken uitgevoerd worden. De verwachting is dat dit in de loop van de tweede helft van dit jaar zal zijn. 

Afronding faillissement DSB Bank

Deze overdracht zet de weg open naar de afronding van het faillissement van DSB Bank. Dit traject loopt al sinds oktober 2009, toen de bank over de kop ging.

Ontwikkelingen op de hypotheekmarkt bijhouden?

Meld je aan voor onze maandelijkse Update Hypotheken in je mail!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen