Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Rabobank betaalt te hoge rente terug

Compensatie uit eigen beweging

Compensatie uit eigen beweging

Rabobank gaat haar klanten die een te hoge rente hebben betaald over hun lening compenseren: ze krijgen geld terug. Dit doet de bank uit eigen beweging – meldt De Telegraaf.

Rabobank gaat net als ABN Amro compenseren voor te hoge leenrentes

Oordeel Kifid over andere banken

Deze actie komt voort uit het oordeel van het Klachteninstituut  voor de Financiële Dienstverlening (Kifid) over diverse andere banken. Na Crédit Agricole (Interbank en meer labels) kreeg ook ABN Amro al de opdracht om haar kredietklanten geld terug te betalen.

Variabele leenrente niet mee gedaald met marktrente

Het gaat hier om leningen met een variabele rente – specifiek het doorlopend krediet. De banken hebben de rente voor deze kredieten niet of nauwelijks naar beneden bijgesteld, terwijl de marktrente wel fors gedaald was. Dat had volgens het oordeel van het Kifid wel gemoeten, daarom moeten de banken teveel betaalde rente terugbetalen.

Leenrentes vergelijken

Rente leningen te hoog

Rabobank is Kifid voor

Rabobank heeft deze opdracht nog niet van het klachteninstituut gekregen. De bank is een eventuele uitspraak voor door nu uit eigen beweging een compensatieregeling op te tuigen.

Doorlopend krediet en rood staan op betaalrekening

Daarbij gaat het niet alleen om klanten met een doorlopend krediet – ook sommige klanten die teveel hebben betaald voor rood staan op hun betaalrekening krijgen een tegemoetkoming. Er zouden zo’n 150.000 klanten zijn die geld terugkrijgen – van een paar honderd tot soms wel duizenden euro’s.

Geld terugbetalen

Compensatieregeling uitwerken

Het is nog niet duidelijk hoe de regeling er precies uit gaat zien en welke klanten een terugbetaling gaan ontvangen. Rabobank gaat dit uitwerken en betrekt daar diverse partijen (zoals de Consumentenbond) bij. De bank hoopt aan het eind van het jaar meer duidelijkheid te kunnen geven.

Zullen we je op de hoogte houden van nieuws over rentes en lenen?

Meld je aan voor onze gratis HomeFinance MailService!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek