Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Stijging huizenprijzen piekt opnieuw

Grootste stijging sinds oktober 2000

Grootste stijging sinds oktober 2000

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster hebben bekendgemaakt wat er de afgelopen maand juli gebeurd is met de huizenprijzen. Deze waren 16,3% hoger dan in juli 2020 – dat is de grootste prijsstijging sinds oktober 2000. 

Percentage prijsstijging blijft maar stijgen

In onderstaande grafiek is goed te zien wat er in de afgelopen jaren met de huizenprijzen is gebeurd. Ze stegen doorlopend, maar sinds begin dit jaar is de prijsstijging elke maand weer groter dan de maand ervoor.

Prijsontwikkeling bestaande koopwoningen - juli 2021 - CBS

Actuele hypotheekrente

Duidelijk minder woningverkopen

Het aantal koopwoningen dat verkocht wordt daalt met ongeveer hetzelfde percentage: de 19.043 transacties in juli 2021 waren er bijna 16% minder dan in juli 2020. 

Aantal woningverkopen tot juli 2021 - CBS

Voor de eerste zeven maanden van dit jaar komt het totaal aantal woningverkopen nog wel uit boven dezelfde periode in 2020. Dat komt vooral door de piek in verkopen in de eerste drie maanden – die werd veroorzaakt door de wijzigingen in de overdrachtsbelasting.

Op de hoogte blijven van hypotheken en huizenmarkt?

Meld je NU aan voor onze gratis Update Hypotheken in je mail!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Fran van maandag augustus 23, 2021 10:38
    Ik vraag me af wat er gebeurt als deze periode voorbij is. Gaan ze dan de omgekeerde weg bewandelen? En wat zijn daar dan de gevolgen van? Ook voor de hypotheekrentes en woning prijzen.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek