Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Geld uit automaat zonder pinpas

ABN AMRO maakt geld opnemen met mobiel mogelijk

ABN AMRO maakt geld opnemen met mobiel mogelijk

Contant geld opnemen uit een geldautomaat – daar hebben we tot nu toe nog altijd een bankpas of creditcard voor nodig. Dat gaat veranderen: ABN AMRO biedt nu de mogelijkheid om geld op te nemen met alleen een mobiele telefoon.

QR code bij ABN AMRO-geldopnames

Wie een betaalrekening heeft  bij ABN AMRO kan vanaf nu in geldautomaten kiezen voor de optie ‘geld opnemen zonder betaalpas’. Ze krijgen dan een QR-code op het scherm om te scannen en zich zo zonder hun pinpas te identificeren.

QR code scannen

Alleen voor klanten ABN AMRO

Deze techniek is beschikbaar op alle gele Geldmaat-automaten – exclusief voor ABN AMRO-klanten. Wie geld wil opnemen van een rekening van een andere bank heeft hiervoor voorlopig nog wel de pas nodig.

Geldmaat krijgt chiplezer

De kans dat hier begin volgend jaar verandering in komt is groot. Geldmaat is de gezamenlijke geldautomaat van de grootbanken, daar wordt gewerkt aan het uitrollen van chiplezers in de automaten. Daarmee kan straks – net als in de winkel – met een mobiele telefoon geld opgenomen worden.

Geldmaat: gele geldautomaat van de grootbanken

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek