Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 2 november 2022, 08:51
#verduurzamen #energie #lenen

Wie een laag inkomen heeft kan vanaf nu renteloos geld lenen bij het Nationaal Warmtefonds om daarmee de  eigen woning te verduurzamen. Dit is de nieuwste maatregel om de verduurzaming van woningen in Nederland te versnellen.

Energiebespaarlening bij het Nationaal Warmtefonds

Een woning verduurzamen kost geld. Afhankelijk van de benodigde maatregelen gaat het om grote bedragen. Niet iedereen heeft dat geld of wil het spaargeld eraan uitgeven. Dan is geld lenen een mogelijkheid, daarvoor zijn verschillende mogelijkheden:

Geen kosten, aantrekkelijke rente

De Energiebespaarlening wordt verstrekt door het Nationaal Warmtefonds. Dat fonds is in 2013 opgericht in opdracht van de overheid. Allerlei kredietverstrekkers doen mee in de financiering van het fonds. Bij een lening via het Warmtefonds krijgt de woningbezitter niet - zoals bij een hypotheek - te maken met bijkomende kosten zoals advieskosten, taxatiekosten en notariskosten. De rente is aantrekkelijk. Op deze manier wil de overheid het verduurzamen van koopwoningen voor meer mensen haalbaar maken.

Nationaal Warmtefonds

Geen rente bij laag inkomen

Voor woningbezitters met een laag inkomen blijkt het toch nog lastig om geld te lenen voor verduurzaming. Om verduurzaming voor iedereen haalbaar en betaalbaar te maken is nu besloten om de Energiebespaarlening renteloos te verstrekken aan huishoudens met een verzamelinkomen tot € 45.014 per jaar. Zij betalen geen rente over de lening waarmee ze hun huis duurzamer maken en zo besparen op hun energierekening

Hele looptijd renteloos lenen

De vrijstelling van de rentebetaling geldt voor de hele looptijd van de lening, ongeacht de ontwikkeling op de kapitaalmarkt. Dat geeft de zekerheid dat er niet in de loop van de tijd onverwacht hogere maandlasten voor de lening betaald moeten worden.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.