Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Renteloos lenen voor verduurzaming

Geen rente op Energiebespaarlening voor mensen met laag inkomen

Geen rente op Energiebespaarlening voor mensen met laag inkomen

Wie een laag inkomen heeft kan vanaf nu renteloos geld lenen bij het Nationaal Warmtefonds om daarmee de  eigen woning te verduurzamen. Dit is de nieuwste maatregel om de verduurzaming van woningen in Nederland te versnellen.

Energiebespaarlening bij het Nationaal Warmtefonds

Een woning verduurzamen kost geld. Afhankelijk van de benodigde maatregelen gaat het om grote bedragen. Niet iedereen heeft dat geld of wil het spaargeld eraan uitgeven. Dan is geld lenen een mogelijkheid, daarvoor zijn verschillende mogelijkheden:

Geen kosten, aantrekkelijke rente

De Energiebespaarlening wordt verstrekt door het Nationaal Warmtefonds. Dat fonds is in 2013 opgericht in opdracht van de overheid. Allerlei kredietverstrekkers doen mee in de financiering van het fonds. Bij een lening via het Warmtefonds krijgt de woningbezitter niet – zoals bij een hypotheek – te maken met bijkomende kosten zoals advieskosten, taxatiekosten en notariskosten. De rente is aantrekkelijk. Op deze manier wil de overheid het verduurzamen van koopwoningen voor meer mensen haalbaar maken.

Nationaal Warmtefonds

Geen rente bij laag inkomen

Voor woningbezitters met een laag inkomen blijkt het toch nog lastig om geld te lenen voor verduurzaming. Om verduurzaming voor iedereen haalbaar en betaalbaar te maken is nu besloten om de Energiebespaarlening renteloos te verstrekken aan huishoudens met een verzamelinkomen tot € 45.014 per jaar. Zij betalen geen rente over de lening waarmee ze hun huis duurzamer maken en zo besparen op hun energierekening

Hele looptijd renteloos lenen

De vrijstelling van de rentebetaling geldt voor de hele looptijd van de lening, ongeacht de ontwikkeling op de kapitaalmarkt. Dat geeft de zekerheid dat er niet in de loop van de tijd onverwacht hogere maandlasten voor de lening betaald moeten worden.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek