Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

bunq passeert Renault Bank met hogere spaarrente

Concurrentie onder banken zorgt voor betere rentes

Concurrentie onder banken zorgt voor betere rentes

Per vandaag verhoogt bunq de spaarrente naar 1,56%. Dit tarief stond op 1,31% en is dus met 0,25% verhoogd.

Bunq spaarrekening

Rente bij bunq 0,01% hoger dan Renault Bank

Gisteren verhoogde de Franse Renault Bank de spaarrente van 1,25% naar 1,55%. De Nederlandse neobank bunq gaat daar vandaag met 0,01% overheen: de rente op sparen bij gaat daar naar 1,56%.

Sparen bij bunq

Hoog in de vergelijking van hoogste spaarrentes

Het is duidelijk dat bunq graag hoog in de vergelijking van de hoogste spaarrentes wil staan. De nummer 1 positie blijft aan Trade Republic met 2,00% – daarna volgt dus bunq. 

Vergelijk spaarrekeningen

Openbank: 6 maanden lang 2%

In de vergelijking staat Openbank met een rente van 1,50%. Dat is de rente die geldt voor bestaande klanten en voor nieuwe klanten na de eerste 6 maanden. In dat eerste halfjaar vergoedt Openbank een actierente van 2,00%.

Sparen onder Nederlandse garantie met mooie rente

Een belangrijk voordeel van sparen bij bunq is dat het geld onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt. Dat is bij Trade Republic (garantie uit Ierland), Renault Bank (garantie uit Frankrijk), Openbank (garantie uit Spanje) en Bigbank (garantie uit Estland) niet het geval.

Gratis sparen bij bunq: let op instellingen

De spaarrekening op zich is gratis en de rente is aantrekkelijk. Deze bank stuurt wel aan op de betaalde pakketten in het assortiment. Wie enkel een gratis spaarrekening bij bunq wil doet goed aan om bij het openen van de spaaraccount te controleren dat de instellingen goed staan. Zodat er niet per ongeluk toch een betaalde account geopend wordt. 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek