Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 8 februari 2023, 11:14
#sparen #banken en verzekeraars

Per vandaag verhoogt bunq de spaarrente naar 1,56%. Dit tarief stond op 1,31% en is dus met 0,25% verhoogd.

Bunq spaarrekening

Rente bij bunq 0,01% hoger dan Renault Bank

Gisteren verhoogde de Franse Renault Bank de spaarrente van 1,25% naar 1,55%. De Nederlandse neobank bunq gaat daar vandaag met 0,01% overheen: de rente op sparen bij gaat daar naar 1,56%.

Sparen bij bunq

Hoog in de vergelijking van hoogste spaarrentes

Het is duidelijk dat bunq graag hoog in de vergelijking van de hoogste spaarrentes wil staan. De nummer 1 positie blijft aan Trade Republic met 2,00% - daarna volgt dus bunq. 

Vergelijk spaarrekeningen

Openbank: 6 maanden lang 2%

In de vergelijking staat Openbank met een rente van 1,50%. Dat is de rente die geldt voor bestaande klanten en voor nieuwe klanten na de eerste 6 maanden. In dat eerste halfjaar vergoedt Openbank een actierente van 2,00%.

Sparen onder Nederlandse garantie met mooie rente

Een belangrijk voordeel van sparen bij bunq is dat het geld onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt. Dat is bij Trade Republic (garantie uit Ierland), Renault Bank (garantie uit Frankrijk), Openbank (garantie uit Spanje) en Bigbank (garantie uit Estland) niet het geval.

Gratis sparen bij bunq: let op instellingen

De spaarrekening op zich is gratis en de rente is aantrekkelijk. Deze bank stuurt wel aan op de betaalde pakketten in het assortiment. Wie enkel een gratis spaarrekening bij bunq wil doet goed aan om bij het openen van de spaaraccount te controleren dat de instellingen goed staan. Zodat er niet per ongeluk toch een betaalde account geopend wordt. 

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.