HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Renault Bank verhoogt spaarrente: nieuwe nr 1

Bank uit Frankrijk passeert Nordax Bank en Bigbank

Bank uit Frankrijk passeert Nordax Bank en Bigbank

Per vandaag – om 12.00 uur – verhoogt Renault Bank de rente op haar spaarrekening voor Nederlandse spaarders. De spaarrente gaat naar 2,30%, wat de hoogste rente voor sparen zonder voorwaarden is op dit moment.

Spaarrente Renault Bank naar 2,30%

Renault Bank past de spaarrente aan van 2,17% naar 2,30%. Daarmee passeert de bank uit Frankrijk de Zweedse Nordax Bank, die sinds afgelopen maandag de hoogste rente bood met 2,27%. Nordax wordt gevolgd door Bigbank uit Estland met een rente van 2,20%. 

Renault Bank - Frankrijk

Rente op spaarrekeningen stijgt gestaag

De rente op spaarrekeningen gaat gestaag omhoog. Alle banken verhogen hun spaarrentes sinds de Europese Centrale Bank (ECB) in juli startte met het verhogen van het renteniveau. 

Vooral bij buitenlandse banken

Het zijn banken uit andere EU-landen die de ranglijst van hoogste spaarrentes aanvoeren, de Nederlandse banken hanteren een lagere spaarrente. De Nederlandse neobank bunq deed enige tijd mee met een rente van 2,01% – maar is inmiddels weggezakt in de vergelijking van spaarrekeningen. Grootbanken ING, ABN Amro en Rabobank hanteren op dit moment een spaarrente van 1,00% – SNS Bank volgt dat tarief per 15 juni 2023.

Buitenlandse garantiestelsels

Sparen bij een bank in het buitenland betekent dat het geld op de spaarrekening niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt. Het spaargeld wordt gegarandeerd door het land waar de bank gevestigd is. Voor Renault Bank is dat Frankrijk, Nordax Bank valt onder de Zweedse spaargarantie, Bigbank onder die van Estland.

ECB vergadering volgende week

Volgende week donderdag, op 15 juni 2023, houdt de ECB haar volgende monetaire beleidsvergadering. De verwachting is dat Lagarde daarna zal aankondigen dat de ECB-rente verder omhoog gaat, aangezien de inflatie nog lang niet beteugeld is. Wellicht dat spaarbanken daar vervolgens op gaan reageren met verdere renteverhogingen.

Europese Centrale Bank ECB

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen