Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

ABN AMRO verhoogt spaarrente per 1 juni

rente blijft nog steeds ver achter bij Europese spaarrentes

rente blijft nog steeds ver achter bij Europese spaarrentes

ABN AMRO verhoogt per 1 juni 2023 haar spaarrente

De Nederlandse grootbank ABN AMRO verhoogt per 1 juni 2023 haar spaarrente naar 1%. Hiermee is ABN AMRO de laatste in rij van de drie Nederlandse grootbanken die de spaarrente voor haar spaarders verhoogt. Recentelijk hebben zowel ING als Rabobank hun spaarrentes al verhoogd richting de 1%. 

Overzicht van actuele spaarrente ABN AMRO, Rabobank en ING

De drie grootste banken van Nederland, die samen ongeveer 80% van de spaarmarkt in handen hebben, zitten nu allemaal rond de 1% rente voor spaargeld. Hieronder staat een overzicht van de actuele spaarrente van deze drie banken en de beperkende voorwaarden die er zijn.

Bank Spaarrente Ingangsdatum Geldig voor saldo t/m
ABN AMRO 1% 1-6-2023 € 1.000.000,00
ING 1% 1-6-2023 € 10.000,00
Rabobank 1% 1-6-2023 € 100.000,00

Overstappen van spaarrekening levert echt meer op

Spaarders die overstappen naar een (veilig) alternatief, ontvangen veel meer rente op hun spaargeld. Onlangs benoemde de voorzitter van de ECB, Christine Lagarde, dit zelfs ook nog in het programma Buitenhof. Zij zei dat spaarders die niet tevreden zijn met de rente van hun bank, de mogelijkheid hebben over te stappen naar een andere Europese bank. 

Op HomeFinance hebben we een overzicht van alle Europese spaarbanken met hun rentepercentages.

Bekijk de spaarrentes van Europese spaarbanken

* Update 30-05-2023
Het saldo van ING is aangepast naar een bedrag van € 10.000,00 waarover 1% rente wordt vergoed.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: J stuurman van dinsdag mei 30, 2023 09:39
    Beste J. Stuurman,

    bedankt voor je reactie! Het klopt inderdaad wat je schrijft. ING geeft tot slechts € 10.000 een rente van 1% op je spaargeld. Voor een bedrag tussen de € 10.000 en € 1.000.000 ontvang je slechts 0,90%.

    De informatie die aan ons is aangeleverd, sprak in eerste instantie over een saldo tot € 1.000.000. We passen dit nu alsnog aan in het blog!

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek