Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 23 maart 2023, 08:45
#banken en verzekeraars #sparen

Neobank bunq heeft gisteren de rente op haar spaarrekening verhoogd naar 2,01%. Daarmee staat bunq nu bovenaan in de vergelijking van hoogste spaarrentes.

Hoogste spaarrentes zonder voorwaarden

Hoogste rente, Nederlandse spaargarantie

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat er weer een spaarbank op nummer 1 staat die onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt.

Buitenlandse banken verdrongen

De afgelopen jaren vochten banken uit andere landen om de koppositie, vooral Renault Bank uit Frankrijk, Bigbank uit Estland en Openbank uit Spanje. Sinds begin dit jaar bood de beleggingsapp Trade Republic (Duitsland maar garantie in Ierland) de hoogste spaarrente zonder voorwaarden met 2,00%. Op dit moment zijn deze buitenlandse banken allemaal naar beneden verschoven door de renteverhoging van bunq.

bunq wil meer spaargeld aantrekken

Dat bunq meer spaargeld wil aantrekken was al langer duidelijk. Onlangs verhoogde de bank van Ali Niknam de rente al naar 1,56%, precies 0,01% hoger dan de op dat moment net bijgestelde rente van Renault Bank. Dit had resultaat: sinds een jaar geleden is het totale spaartegoed bij bunq bijna verdubbeld. Met deze stap naar 2,01% wil de neobank de spaartegoeden nog verder laten groeien.

bunq spaarrekening

Sparen bij bunq, hoe werkt dat?

De ouderwetse spaarder zal moeten wennen aan sparen bij bunq. De bank werkt heel anders dan de bekende grootbanken ABN Amro, ING, Rabobank en SNS. Die vergoeden overigens slechts 0,5% rente - bij bunq levert spaargeld dus 4x zoveel op. 

bunq spaarrekening

Nederlandse bank met garantie tot € 100.000

Belangrijk bij de keuze van een spaarbank is de spaargarantie. De spaarder wil de zekerheid dat het geld op de rekening terugkomt als de bank onverhoopt zou omvallen - niet ondenkbaar gezien de huidige bankenonrust. bunq is een Nederlands bedrijf, met volledig Nederlandse vergunningen en onder het toezicht van de Nederlandse toezichthouders. Spaargeld bij bunq valt dan ook onder het Nederlandse depositogarantiestelsel: het is gedekt tot € 100.000 per persoon.

App met kans op vergissing met kosten

Sparen bij bunq loopt via de bunq-app. Geld storten en opnemen gaat zonder problemen, wel altijd via de app. Belangrijk bij het openen van een spaarrekening bij bunq is dat men gemakkelijk een vergissing kan maken, waardoor er een pakket met kosten afgesloten wordt. Gratis sparen is mogelijk ('Easy Savings is free') - daarvoor moet echter wel het juiste pakket gekozen worden. Omdat een betaald pakket de eerste maand gratis is kan dat per ongeluk misgaan.

Communicatie veelal in het Engels

Ook al is bunq een Nederlands bedrijf, wie contact opneemt met vragen zal in de regel antwoord krijgen in het Engels. De neobank is duidelijk internationaal georiënteerd met een bont gezelschap aan nationaliteiten in het personeelsbestand. bunq is dan ook actief in verschillende landen. Niet alleen Nederlanders, ook inwoners van allerlei andere landen kunnen al bankieren bij bunq.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.