Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

bunq pakt hoogste spaarrente

Rente op spaarrekening neobank naar 2,01%

Rente op spaarrekening neobank naar 2,01%

Neobank bunq heeft gisteren de rente op haar spaarrekening verhoogd naar 2,01%. Daarmee staat bunq nu bovenaan in de vergelijking van hoogste spaarrentes.

Hoogste spaarrentes zonder voorwaarden

Hoogste rente, Nederlandse spaargarantie

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat er weer een spaarbank op nummer 1 staat die onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt.

Buitenlandse banken verdrongen

De afgelopen jaren vochten banken uit andere landen om de koppositie, vooral Renault Bank uit Frankrijk, Bigbank uit Estland en Openbank uit Spanje. Sinds begin dit jaar bood de beleggingsapp Trade Republic (Duitsland maar garantie in Ierland) de hoogste spaarrente zonder voorwaarden met 2,00%. Op dit moment zijn deze buitenlandse banken allemaal naar beneden verschoven door de renteverhoging van bunq.

bunq wil meer spaargeld aantrekken

Dat bunq meer spaargeld wil aantrekken was al langer duidelijk. Onlangs verhoogde de bank van Ali Niknam de rente al naar 1,56%, precies 0,01% hoger dan de op dat moment net bijgestelde rente van Renault Bank. Dit had resultaat: sinds een jaar geleden is het totale spaartegoed bij bunq bijna verdubbeld. Met deze stap naar 2,01% wil de neobank de spaartegoeden nog verder laten groeien.

bunq spaarrekening

Sparen bij bunq, hoe werkt dat?

De ouderwetse spaarder zal moeten wennen aan sparen bij bunq. De bank werkt heel anders dan de bekende grootbanken ABN Amro, ING, Rabobank en SNS. Die vergoeden overigens slechts 0,5% rente – bij bunq levert spaargeld dus 4x zoveel op. 

bunq spaarrekening

Nederlandse bank met garantie tot € 100.000

Belangrijk bij de keuze van een spaarbank is de spaargarantie. De spaarder wil de zekerheid dat het geld op de rekening terugkomt als de bank onverhoopt zou omvallen – niet ondenkbaar gezien de huidige bankenonrust. bunq is een Nederlands bedrijf, met volledig Nederlandse vergunningen en onder het toezicht van de Nederlandse toezichthouders. Spaargeld bij bunq valt dan ook onder het Nederlandse depositogarantiestelsel: het is gedekt tot € 100.000 per persoon.

App met kans op vergissing met kosten

Sparen bij bunq loopt via de bunq-app. Geld storten en opnemen gaat zonder problemen, wel altijd via de app. Belangrijk bij het openen van een spaarrekening bij bunq is dat men gemakkelijk een vergissing kan maken, waardoor er een pakket met kosten afgesloten wordt. Gratis sparen is mogelijk (‘Easy Savings is free’) – daarvoor moet echter wel het juiste pakket gekozen worden. Omdat een betaald pakket de eerste maand gratis is kan dat per ongeluk misgaan.

Communicatie veelal in het Engels

Ook al is bunq een Nederlands bedrijf, wie contact opneemt met vragen zal in de regel antwoord krijgen in het Engels. De neobank is duidelijk internationaal georiënteerd met een bont gezelschap aan nationaliteiten in het personeelsbestand. bunq is dan ook actief in verschillende landen. Niet alleen Nederlanders, ook inwoners van allerlei andere landen kunnen al bankieren bij bunq.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

  1. Reactie op: Bas van donderdag maart 23, 2023 12:09
    Doen, easy savings bij bunq is gratis. zolang iedereen blijft hangen bij de grootbanken zullen zij nooit de noodzaak zien om te verhogen.

  2. Reactie op: Marianne van zaterdag maart 25, 2023 09:47
    0,45% tot € 50.000 en 0,30% spaarrente vanaf € 50.000 bij Triodos is nou niet echt een alternatief…

  3. Reactie op: Ralph van dinsdag april 25, 2023 08:24
    Als het een gezamenlijke rekening is dan ontvangt zowel de man als de partner de rente, ieder voor de helft. Tezamen is dat dan de huidige rente van 2,01%. Ik weet dit omdat ik het zelf ook nagevraagd heb bij support en nadien gecheckt heb.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek